oppdager Skrevet mandag kl 09:55 Skrevet mandag kl 09:55 Hei alle sammen! Jeg var flere ganger i Norge og ble helt forelsket i kanelbollene deres. Har dere kanskje en favorittoppskrift dere kan anbefale? Jeg prøver den gjerne her i Østerrike – og hvis noen er interessert, kan jeg dele en oppskrift på god gammeldags apfelstrudel / eplestrudel
Thor. Skrevet mandag kl 10:02 Skrevet mandag kl 10:02 Prøv denne oppskriften fra Tine. Kjøp perlesukker til å ha oppå kanelsnurrene, og bruk helmelk (3-4% fett) i deigen. https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelboller
Karltorbj Skrevet mandag kl 10:23 Skrevet mandag kl 10:23 (endret) Hei igjen 🙂, vaniljekrem i midten, smaker heller ikke vondt. 😋 https://www.coop.no/oppskrifter/boller-sot-gjaerbakst/kanelboller-med-vaniljekrem Her i Stavanger, kaller vi dem, for "Kanel i svingene" 😄 I "kanelbollebyen" Bergen, Skillingsgsboller. https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/vaniljekrem/?msclkid=2bc2327b9c0a1c448bbc5abc700dc8f0&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=7.0 Dessert&utm_term=vaniljekrem oppskrift&utm_content=Vaniljekrem Endret mandag kl 10:41 av Karltorbj
Karltorbj Skrevet mandag kl 10:50 Skrevet mandag kl 10:50 Eller kanskje en Oesterrike variant? Eplefyll i midten? 😋 Eple og kanel, gaar jo haand i haand.
oppdager Skrevet mandag kl 12:05 Forfatter Skrevet mandag kl 12:05 Thor. skrev (2 timer siden): Prøv denne oppskriften fra Tine. Kjøp perlesukker til å ha oppå kanelsnurrene, og bruk helmelk (3-4% fett) i deigen. https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelboller Tusen takk for tipset! Oppskriften ser veldig god ut. Gleder meg til å prøve!
oppdager Skrevet mandag kl 12:08 Forfatter Skrevet mandag kl 12:08 (endret) Karltorbj skrev (1 time siden): Hei igjen 🙂, vaniljekrem i midten, smaker heller ikke vondt. 😋 https://www.coop.no/oppskrifter/boller-sot-gjaerbakst/kanelboller-med-vaniljekrem Her i Stavanger, kaller vi dem, for "Kanel i svingene" 😄 I "kanelbollebyen" Bergen, Skillingsgsboller. https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/vaniljekrem/?msclkid=2bc2327b9c0a1c448bbc5abc700dc8f0&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=7.0 Dessert&utm_term=vaniljekrem oppskrift&utm_content=Vaniljekrem Hei igjen! 🙂 Vaniljekrem i midten høres utrolig godt ut – den må jeg prøve! Jeg synes "Kanel i svingene" er et veldig morsomt navn 😄. Skillingsboller har jeg faktisk hørt om før, men jeg visste ikke at de har så mange forskjellige navn i ulike deler av landet. Og ja, eple og kanel er virkelig en klassiker hos oss også – kanskje jeg må lage en liten «østerriksk variant» med eplefyll i midten 😉. Endret mandag kl 12:13 av oppdager
Karltorbj Skrevet mandag kl 12:47 Skrevet mandag kl 12:47 (endret) oppdager skrev (1 time siden): Hei igjen! 🙂 Vaniljekrem i midten høres utrolig godt ut – den må jeg prøve! Jeg synes "Kanel i svingene" er et veldig morsomt navn 😄. Skillingsboller har jeg faktisk hørt om før, men jeg visste ikke at de har så mange forskjellige navn i ulike deler av landet. Og ja, eple og kanel er virkelig en klassiker hos oss også – kanskje jeg må lage en liten «østerriksk variant» med eplefyll i midten 😉. glemte glasuren. melis og vann,Lykke til! 🙂 Endret mandag kl 13:48 av Karltorbj 1
Mflj Skrevet mandag kl 20:18 Skrevet mandag kl 20:18 Hvis du vil ha luftige boller bør du finne en oppskrift med både gjær og bakepulver! Aldri bruk oppskrift med egg
oppdager Skrevet tirsdag kl 06:01 Forfatter Skrevet tirsdag kl 06:01 Mflj skrev (9 timer siden): Hvis du vil ha luftige boller bør du finne en oppskrift med både gjær og bakepulver! Aldri bruk oppskrift med egg Takk for tipset! Har aldri prøvd kombinasjonen gjær + bakepulver, men det høres spennende ut.
Karltorbj Skrevet 1 time siden Skrevet 1 time siden Har du proevd norsk raspeball, klubb. kompe eller komle? Dette er egentlig det samme, forskjellig stoerrelse, forskjellige navn, etter hvilken landsdel, litt forskjell paa oppskriften, men det er en potetball. ofte med en fleskebit i. Du kan kutte den opp i biter og steke den. Da blir den god til snitzelen. https://www.godt.no/oppskrifter/groennsaker/potet/3826/komle
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå