Beauville Skrevet 16. juni Skrevet 16. juni Hei! Jeg lurer på om noen har erfaringer rundt dette: Jeg bor landlig til og deler privat vannforsyning med to andre eiendommer. Den ene av naboeiendommene er ubebodd (næringseiendom), men brukes sporadisk til konferanser osv da eiendommen er i en organisasjons eie. Den andre eiendommen er privatbolig som min. Det har oppstått et brudd på vannledningen som gjør at vannet måtte stenges av. Det ser ut til at lekkasjen er på forgrening fra hovedledning og inn på den private naboeiendommen. Næringseiendommen er ansvarlig for drift av vannforsyningen fra gammelt av da den i sin tid ble etablert. Stikkledninger er hver enkelt huseier ansvarlig for, og for mitt vedkommende ble min stikkledning byttet ut for ca 10 år siden. Problemet er at bruddet ligger helt inntil fylkesvei (som er etablert lenge etter vannledningen). Næringseiendommens forsikringsselskap har hyret inn entreprenør som har varslet fylkeskommunen, og søkt om å få grave ved siden av veien. Dette fikk de avslag på og har søkt på nytt. I skrivende stund har jeg vært en måned uten vann. Er det virkelig slik at fylkeskommunen bare kan avvise søknad om graving til tross at tre eiendommer er ubeboelige? Mitt forsikringsselskap kan kompensere med estimert utleieinntekt per mnd jeg er uten vann ettersom bruddet er utenfor min eiendom. Såpass usentralt som det er her, er ikke den summen det noe å kunne finne en midlertidig bolig for. Jeg bruker nå campingvogna med en 1000-liters tank tilkoblet. Vogna er godt utstyrt med både dusj og oppvaskmaskin, men dette begynner å bli ganske slitsomt. Håper noen kan råde meg i hva jeg kan foreta meg. Vi har undersøkt mulighetene for å fremskynde prosessen hos Innlandet Fylkeskommune, men dette fikk vi opplyst at ikke var mulig. Det må være noen lover som spiller inn når det går utover noe så elementært som vannforsyning?
krikkert Skrevet 17. juni Skrevet 17. juni Beauville skrev (10 timer siden): Er det virkelig slik at fylkeskommunen bare kan avvise søknad om graving til tross at tre eiendommer er ubeboelige? Normalt, ja. Litt avhengig av hvordan eiendomsrettsforholdene er må du enten be tingretten om å pålegge fylkeskommunen å tillate tiltaket eller be statsforvalteren om å ekspropriere ytterligere bruksrettigheter.
The Avatar Skrevet 17. juni Skrevet 17. juni Er det slik at vassleiinga krysser fylkesvegen? Om ikkje så burde ein tidleg etablert midlertidig vassforsyning ved å legge røyr eller slange frå hovudvassleiinga og fram til nedsida av vasslekkasjen. I alle fall gjennom sommarhalvåret så burdet det være uproblematisk å få vatnen frå røyr som ligg på bakken fram til ein får gjennomført ein ordentleg reparasjon. Når det gjeld jussen så må du nok nøste i eigarforholdet og kva avtale som gjeld. Eg forstår det at vassleiinga ligg så tett inntil fylkesvegen at det også må gravast i fylkesvegen? Normalt sett så vil ein enten legge vegen utanom tidlegare etablert infrastruktur eller flytte infrastrukturen slik at det ikkje oppstår slike konflikter. Og utan at dette er eit råd så er det jo slik at dersom vasslekkasjen ligg heilt inntil fylkesvegen så kjem vasslekkasjen til å vaske vekk fundamentet til vegen om vasskrana blir opna igjen. Så hadde dykk ikkje fått stengt lekkasjen så hadde behovet for å stenge vegen tvunget seg fram uansett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå