Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Klage på midlertidig anleggsområde


Anbefalte innlegg

Vi har et område rett intill boligsameiet vårt som er regulert til friområde. Reguleringsplanen sier det skal være grønne flater og skal legge til rette for rekreasjon og lek.

I ca 6 år har det blitt brukt som riggplass med brakker. I to av disse årene var brakkene i "dvale". Etter 6 år ble de fjernet, men plassen forble gruslagt og innimellom ble det parkert 4 trailere der, traktor, skurtresker, reparasjon av gravemaskin etc. Så ble det lagret materialer fra et gammelt demontert bygg på tomta innpakket i 3m høyt skall kledd inn med presenning som har stått i 2 år. Nå er plassen igjen i bruk til å mellomlagre svære steinhauger av forskjellig størrelse. Hele dagen kjører det dumper, gravemaskin, hjullaster der og det bråker og støver fryktelig.

Slik jeg har forstått det kan slike midlertidige anlegg settes opp også på regulert friområde, uten søknad og nabovarsel, så lenge det er midlertidig og til bruk i aktiv bygging.

Ifølge veilederen for dibk kan visstnok anlegget stå så lenge det er behov for det, selv om 2 år er veiledende? Vi har hatt byggeaktivitet på området i 8 år nå.

Vi prøver derfor å klage og vise til 

Pbl § 30-5. Midlertidige bygninger, konstruksjoner eller anlegg. Midlertidige bygninger, konstruksjoner eller anlegg, jf. § 20-1 første ledd bokstav j, må ikke plasseres slik at de hindrer allmenn ferdsel eller friluftsliv, eller på annen måte fører til vesentlig ulempe for omgivelsene.

Og trekke frem støy, bråk, nærhet til boliger, tidsaspektet ved dette(mer enn 8 år), og at grunneier har andre men dyrere alternativer (men velger å stadig benytte samme plass hver gang han vil bygge eller gjøre noe).

Noen som vet om vi kan nå frem med dette? Tidligere liknende klager, avgjørelser i rettssystemet eller liknende?

 

received_391766643823735.jpeg

received_460291659783841.jpeg

received_399658249515187.jpeg

Endret av Drogin
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
mobile999 skrev (33 minutter siden):

Hvem eier området?

Han som bygger ut. Så det er lovlig sånn sett.

Det går på bruk av reguleringsplanen som sier det er friområde, grøntområder for almenheten.

Men så er det visst spesialregler for midlertidige anlegg i forbindelse med byggeaktivitet, som gjør at friområde, LNF og alt mulig kan bygges ned bare det er midlertidig (kan diskuteres hvor midlertidig 8 år er men). Det har vi vært svært tålmodige med, men nå prøver vi å få området til å ligge i fred med innfallsvinkelen om unødig ulemper for omgivelsene 

Endret av Drogin
Lenke til kommentar

Seier planføresegnene/planbestemmelsene noko om mellombels anleggsområde i det aktuelle området (ofte skravert i plankartet)?

Hadde nok prøvt å senda ei klage til kommunen her, som vel er avgjerdsmakt for både plan og støy/støv. Dersom utbyggaren nyttar arealet som rigg til heilt andre tiltak enn det opprinneleg var tiltenkt, bør det vera eit godt argument for at dette er ei vesentleg ulempe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...