Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arbeidstilsynet gir ut feilinformasjom


Anbefalte innlegg

Fant denne på https://www.arbeidstilsynet.no/kontakt-oss/tips/:

 

image.png.a934072da1ebf25e7d87cac482145bd5.png

Jeg snakket med andre om dette, og de er enig med meg at arbeidstilsynet kanskje sitter med manglende kompetanse på relevant lovverk.

I universitets loven står det:

"(4) Læringsmiljøet er de forholdene som virker inn på studentenes muligheter til å tilegne seg kunnskap, og som er av betydning for studentenes fysiske og psykososiale helse. I et helhetlig læringsmiljø inngår fysiske, digitale, organisatoriske, pedagogiske og psykososiale forhold som del av det helhetlige læringsmiljøet. Departementet kan i forskrift gi utfyllende bestemmelser om krav til læringsmiljøet." (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-04-01-15/KAPITTEL_1-4#§4-3)

§ 4-3.Læringsmiljøet ved institusjonen

(1) Styret har ansvar for at læringsmiljøet på institusjonen er fullt forsvarlig ut fra en samlet vurdering av hensynet til studentenes helse, sikkerhet og velferd.

 

"§ 4-3 g.Tilsyn med læringsmiljøet

(1) Arbeidstilsynet skal føre tilsyn med at kravene til det fysiske og psykososiale læringsmiljøet i § 4-3 første og andre ledd overholdes. Arbeidsmiljøloven kapittel 18 om tilsyn og tvangsmidler mv. gjelder så langt det passer."

 

Dette betyr at hvis et fag er såpass dårlig laget organitorisk, eller at undervisningen er såpass dårlig pedagogisk, at det går direkte utover majoriteten av studentenes psykiske helse, så har arbeidstilsynet et lovpålagt tilsyns-ansvar

 

 

Endret av lainos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...