Gå til innhold

Hyklersk fasting


Anbefalte innlegg

I et forsøk på å oppnå Guds gunst holder jødene en formell faste, men den fromhet som de foregir å ha, bidrar bare til å fjerne dem fra Jehova. De spør, tilsynelatende forundret: Hvorfor fastet vi og du så det ikke. Hvorfor plaget vi vår sjel og du la ikke merke til det ? Jehova gir dem et direkte svar: Sannelig, dagen for deres faste fant dere behag i, da drev dere stadig alle dem som slet for dere, til arbeidet. Ja, for å trette og stride pleide dere å faste og for å slå med ondskaps knyttneve. Fortsette dere ikke å faste som på en dag da dere lar deres røst høre i det høye. Skulle den faste som jeg vil ha, bli som denne, som en dag da mennesket av jord plager sin sjel. Da han bøyer sitt hode som et siv og brer ut sekkelerret og aske som sin seng. Er det dette du kaller en faste og en dag som er antagelig for Jehova. ( Jesaja 58:3-5)

Selv under fasten, mens folket foregir å gjøre det som er rettferdig og til og med ber Jehova om å dømme dem rettferdig, er de opptatt med sine egne fornøyelser og gjøremål. De undertrykker andre og er stridslystne og voldelige. I et forsøk på å dekke over sin oppførsel gjør de et stort nummer av sin sorg- de bøyer hodet som et siv og legger seg på sekkelerret og aske- noe som skal bety at de angrer sine synder. Hvilken verdi har alt dette hvis de fortsetter å være opprørske. De viser ingen tegn på den oppriktige sorg og anger som er forbundet med faste av det rette slag. Deres klagerop som riktignok er høye- blir ikke hørt i himmelen. Jødene på Jesu tid gjorde også et stort nummer av  sin seremonielle faste. Noen av dem fastet to ganger i uken. Og mange av de religiøse lederne etterlignet Jesajas generasjon ved å være harde og strenge og dominerende. Jesus avslørte modig disse religiøse hyklerne og sa til dem at deres form for tilbedelse var til ingen nytte. ( Matt 15:7-9)

Jehova vil at hans folk skal gjøre mer enn å faste på grunn av sine synder, han vil at de skal angre og vende om. Hvis de gjør det, vil de oppnå hans velvilje.( Esekiel 18:23.32)  Han forklarer at for at det skal være noen hensikt med at et menneske faster, må det også korrigere sine tidligere synder. Tenk over de ransakende spørsmål Jehova stiller: Er ikke dette den faste som jeg vil ha: Å løse ondskaps lenker, å løsne åkstangens bånd og sende de undertrykte bort som frie og at dere bryter hver åkstang i stykker. (Jes 58:6) Lenker og åk er treffende symboler på undertrykkende trelldom. Så istedet for å faste og samtidig undertrykke sine medtroende burde folket holde dette budet: Du skal elske din neste som deg selv. De burde sette fri alle som de har undertrykt og holdt urettmessig som slaver. løynefallende religiøse handlinger, for eksempel faste, kan ikke erstatte sann gudhengivenhet. Hva  krever Jehova  til gjengjeld av deg annet enn at du skal øver rett og elske godhet og vandre beskjedent med din Gud.( Mika 6:8)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vær på vakt mot farene. En fare en må unngå i forbindelse med fasting, er faren for å bli selvrettferdig. Bibelen advarer mot falsk ydmykt. Jesu illustrasjon om den stolte fariseerne som mente at han var bedre enn andre fordi han fastet regelmessige etterlater ingen tvil om at Jehova Gud forkaster en slik holdning. ( Luk 18:9-14)

Da Jesus var på jorden sa han til sine disipler: Når dere faster, slutt da med å sette opp et sørgmodig ansikt slik som hyklerne for de gjør sitt ansikt stygt for at menneskene ( offentlig ) skal se at de faster...

Når du faster, gni da inn hodet med olje og vask ansiktet, så ikke menneskene men din far som er idet skjulte, kan se at du faster, da skal din Far som ser på i det skjulte, lønne deg.(Matt 6:16-18)

De kristne er ikke forpliktet til å holde Moseloven. Det er ikke påkrevd å faste. Men  det er ikke noe Gud krever av sanne tilbedere. Jehova er den lykkelige Gud og han ønsker at hans tjenere skal være lykkelige. ( 1. Tim 1:11 ) Hans eget ord sier med tanke på menneskene at det ikke er noe bedre for dem enn å glede seg og at de bør spise og drikke og se det er godt er, til gjengjeld for alt sitt harde arbeid. Det er Guds gave. ( Forkynneren 3: 12-13 )Vår tilbedelse bør kjennetegn av glede men Bibelen forbinder aldri det å faste med glede.

Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (53 minutter siden):

Jehova skulle ønske at folk kunne slutte å uttale seg på hans vegne, og vri og vrenge på hans ord slik at de får en annen betydning enn det som var hans intensjon. Jehova har fått nok nå.

Og tilsvarende er Voldemort sur over hvordan hans ord ble vrengt på i Harry Potter-filmene, og Sauron er sur over hvordan han ble fremstilt i Ringenes Herre-filmene. De to har også fått nok. 😉

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...