Gå til innhold

skalvisi

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om skalvisi

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

skalvisi sine prestasjoner

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jesus kristus var altså et vitne for Jehova og han bekjente at han var det. Er det så upassende at kristi trofaste disipler betrakter seg som Jehovas vitner og bekjenner at de er det. Naturligvis ikke. Disse trofaste Jesu kristi etterfølgere bestreber seg på å leve opp til denne bekjennelse ved å vitne om Jehova og hans rike verden over i samsvar med Jesu ord i profetien i Matteus 24:14. De tilber Jehova, hvis vitner de er, som den eneste levende og sanne Gud. De anerkjenner ham som den som har utfridd dem av et politisk-religiøst system som er langt mektigere enn det gamle Babylon ved elven Eufrat, nemlig det som den siste boken i Bibelen omtaler som Babylon den store. Mange bibelforskere har vært av den oppfatning at Babylon den store er et symbol på den romersk-katolske kirke med Roma. Andre har ment at den er et symbol på blodbesudlede kristenhet med dens forvirrende mengde av religiøse sekter. Men Bibelen identifiserer Babylon den store som den falske religions verdensrike, som innbefatter kristenheten ( Åp 14:8 og 17:3 til 18:4) Bibelens kristendom, ikke kristenheten, er fullstendig atskilt fra babylon den store. Det finnes sanne kristne i vår tid som kan vitne om at Jehova har utfridd dem av falske Babylon den stores religiøse verdensrike. Et av resultantene var tretti årskrigen, en av de frykteligste krigene i Europas historie, den protestantiske opprøret mot katolisismen Kristenhetens sjokkerende framferd har fått mange til å tvile på at Bibelens er Guds ord
  2. Fortsett å tilegne deg kunnskap om Jehova Gud og Jesus Kristus. Joh 17:3: ( Jesus sa i bønn til sin Far) Dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud og ham du har utsendt, Jesus kristus.
  3. Leksikonet The New Encyclopædia Britannica definerer ordet reinkarnasjon slik: En forestilling som går ut på at sjelen blir gjenfødt til en eller flere tilværelse etter hverandre som et menneske, et dyr eller i noen tilfelle, en plante. Troen på reinkarnasjon spiller en viktig rolle i Østens religionene som oppstod i India, slik som buddhismen, hinduismen, jainismen, og sikhismen. Indiske hinduer mener for eksempel at livet er en vedvarende gjenfødelsessyklus. I nyere tid har imidlertid mange i den vestlige verden, deriblant et stort antall unge fattet interesse for reinkarnasjonstanken.
  4. Jehova og Jesus er forskjellige personer Joh 8:17-18: To menneskers vitnesbyrd er sant. Jeg er den som vitner om meg og Faderen som har utsendt meg, vitner om meg.
  5. Jesus sa at den dag og time vet ingen, ikke engang himmelens engler men alene min Fader. ( Matt 24:36) Han kom imidlertid med en nyttig opplysning da han sa: Dette slektledd skal ikke gå i grav, før det har skjedd alt sammen. ( Matt 24:34) Hva var alt det som skulle skje. Det var alle de forskjellige trekk ved det tegnet han talte om, og den store trengsel som han også hadde omtalt. Hvis disse ting skulle finne sted innen ett slektledd eller en generasjon, måtte det bety at mennesker som var i stand til å iaktta det som skjedde i 1914, da avslutningen på tingenes ordning begynte fremdeles vil være i live ved slutten av denne perioden når den store trengsel kommer. De som husker de begivenheter som fant sted i 1914, begynner å komme høyt opp i årene nå. Mange av dem som opplevde disse begivenhetene har allerede dødd. Men Jesus forsikrer oss om at ødeleggelsen av denne onde tingenes ordning vil komme innen dette slektledd før de alle har dødd. Hvor stor tålmodighet har ikke Gud vist ved å la denne tidsperioden løpe. I denne generasjon har for første gang i historien det ene problem etter det andre antatt voldsomme dimensjoner- krig- forurensing, overbefolkning og mye annet. Hvert enkelt av disse problemene kunne komme til å ødelegge jorden fullstendig. Ved å la bevisene hope seg opp har Gud gjort det lettere for menneskene å erkjenne at ikke noe menneskelig styre kan bringe en virkelig en løsning. Samtid har han ved forkynnelsen av evangeliet om himmelske riket hjulpet oppriktige mennesker til å forstå at himmelske Guds rike er det eneste håp om virkelig fred og sikkerhet og til å stille seg på hans side i det store stridsspørsmål. Det er enda en bestemt begivenhet som skal inntreffe og som vil tjene som et utvetydig signal om at verdenskatastrofen er nær forestående. Apostelen Paulus omtalte dette signal da han skrev: Jehovas dag kommer akkurat som en tyv om natten. Når de ( FN ) sier: Fred og sikkerhet, da skal en plutselig ødeleggelse komme over dem og de skal på ingen måte unnslippe. (1.Tess 5:2-3) Lukas 21:34-35)
  6. Gud kan ikke dø men Jesus var i graven i tre dager. Apg 10: 39-40: De slo Ham i hjel, idet de hengte ham på et tre.. Ham oppvakte ( Jehova ) Gud på den tredje dag og ga ham å åpenbare.
  7. Rom 10:9: For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre og i ditt hjerte tror at ( Jehova ) Gud oppvakte ham fra de døde, da skal du bli frelst.
  8. Livløst stoff forsøker ikke å forbedre seg selv, men er tilbøyelig til å gå over til en nøytral eller stabil tilstand. det nytter ikke å ta uendelig lange tidsperioder til hjelp. Tidens tann tærer. Metallene blir utsatt for korrosjon og klippene for erosjon. Tiden medfører forfall. Den bygger ikke opp. Den er en fiende av utviklingen.
  9. Du kan naturligvis undres på hvor slike store mengder vannet kom fra. Beretningen i Mosebok sier at under den annen skapelsesperiode eller på den annen dag, da jordens atmosfæriske hvelving ble dannet, var det vann under hvelvingen og vann over hvelvingen. ( 1.Mos 1:6-7) Vannet under hvelving var det vann som allerede fantes på jorden. Vannet over hvelving var store mengder vann eller vanndamp som svevde høyt over jorden og dannet det store dyp. Dette vannet falt ned på Noahs tid. ( 1.Mos 7:11-12)
  10. Så tragisk det var at Israel stort sett manglet verdsettelse av Moseloven. Folket brøt loven, ignorerte den eller glemte den. De gjorde den rene tilbedelse uren med de avskyelige religiøse skikkene som andre nasjoner fulgte.(2.kong 17:16-17) (Sal 106:13,35-38) I virkeligheten gav den rabbinerne frihet til å bruke menneskelig kløkt og få det til å virke som om Jehova Guds ord var grunnlaget for regler i alle slags spørsmål. De framholdt at en jøde ikke måtte gå fra kveget sitt ved et ikke jødisk herberge for ikke jøder ble mistenkt for å kunne gjøre seg skyldig i bestialisme. En jødisk kvinne hadde ikke lov til å hjelpe en ikke jødisk kvinne som skulle føde, for da ville hun hjelpe til verden et barn som ville komme til å drive avgudsdyrkelse. Fariseerne forvrengte også renselseslovene. Håndvask ble et komplisert ritual med regler for hvilken hånd skulle vaskes først. Særlig kjent er hvordan den muntlige lov gjorde sabbatsloven til den rene parodi i åndelig forstand. 39 forskjellige slags arbeid som var forbudt. for eksempel å knytte eller løse en knute, sy to sting , skrive to hebraiske bokstaver , helbrede, å sette sammen en brukket knokkel på sabbaten. En som hadde tannverk, kunne bruke eddik for å sette smak på maten, ikke suge eddiken mellom tennene for det kunne helbrede tannen. osv. De flere hundre menneskelagde reglene gjorde sabbatsloven uklar og førte til at den mistet sin åndelige betydning.( De skriftlærde, hasideerne, fariseerne, saddukeerne, esseerne ) Vi kan sammenligne disse ekstra lovene og tradisjonene som ble føyd til Moseloven, med rur som fester seg på skroget på et skip. Skipets eier gjør seg umak for å få skrapt bort disse plagsomme krepsdyrene for de reduserer hastigheten og skader malingen slik at faren for rust øker. De muntlige lovene og tradisjonene førte likeledes til at loven ble et tungrodd system og økte faren for rust, skadelig misbruk av loven. Men istedenfor å skrape bort disse uvedkommende lovene fortsatte rabbinerne bare å føye til flere og flere. Da Messias kom for å oppfylle loven, var skipet så fullt av rur at det så vidt klarte å holde seg flytende. (ords 16:25) Istedenfor å beskytte lovpakten gjorde disse religiøse lederne den dårskap å krenke den. De jødiske lederne fremmet ikke kjærligheten. Tradisjonene deres frambrakte en religion som var altfor opptatt av ytre former, av mekanisk lydighet som det var meningen at andre skulle se, noe som virkelig gav grobunn for hykleri. Deres forskrifter førte til utallige grunner til å dømme andre. De stolte autoritære fariseerne mente derfor at de til og med hadde rett til å kritisere Jesus. de glemte hva som var hovedhensikten med loven og forkastet den eneste sanne Messias. Han måtte derfor si til den jødiske nasjon: Se, deres hus blir overlatt til dere selv. (Matt 23:38) Gal: 3:23-24)
  11. Må jødene tro på jesus for å bli frelst. ? Jes 53:1-12 forutsa at Messias skulle dø for å ta på seg mange synder og gå i forbønn for syndere. Daniel 9: 24-27 satte Messias komme og dø i forbindelse med at synden skulle ta slutt og skylden ble strøket ut. Begge disse skriftstedene viser at jødene trengte forbønn og tilgivelse. Kunne de vente at de kunne forkaste Messias og likevel bli godkjent av ham (Jehova) som hadde sendt ham ? Apostelen Peter ble drevet av den hellige ånd til å si følgende om Jesus til jødenes rådsherrer og de eldste i Jerusalem: Agp 4:11-12: Han er den steinen dere bygningsmenn vraket, men som er blitt hjørnestein. Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved. Selv om de kjødelige jøder som folk betraktet ikke lenger nyter godt av noen spesiell gunst fra Guds side, er veien åpen for jøder som enkeltpersoner, akkurat som for mennesker fra alle andre folkeslag, til å oppnå den frelse som er tilgjengelig gjennom Jesus, Messsias.
  12. Det å arrangere kamper mellom mann og okse er en gammel tradisjon som vekker begeistring hos noen og virker frastøtende på andre. Folk i middelhavslandene har lange beundret villoksens ukuelige ånd. Faraonene i Egypt jaktet til fots på villokser, mens prinser og prinsesser på kreta overlistet angripende okser ved å slå saltomortale over hornene deres. I løpet av de første tusen år av vår tidsregning bidrog romerne og muslimene gjennom sitt herredømme til å utforme det som skulle bli en tradisjonell spansk underholdningsform. Romerne amfiteatre i forfall blir omgjort til tyrefekterstadioner som fremdeles minner litt om romerske sirkuser. Maurerne innførte den kampformen som går ut på at oksen blir stukket med lanse fra hesteryggen. Denne kampformen inngår nå i seremonien. Det var først i det 18. århundre oksekampene begynte å ligne dagens oppvisninger. Det var på den tiden aristokratiet overlot tyrefektningen til profesjonelle utøvere fra lavere befolkningslag. Omtrent på denne tiden kreerte Goya en spesiell tyrefekteruniform som i vår tid kalles en traje de luces ( lysenes drakt) fordi den er så rikt utstyrt med gull og sølvbroderier. Det ble også lagt vekt på å framskaffe høvelige okser. Tyrefektningen avhenger av denne egenskapens om de spanske oppdretterne stadig søker å forbedre. I fire år blir oksene stelt og føret før det skjebnesvangre øyeblikket da de ubarmhjertig blir jaget inn på arenaen. Før en okse kommer inn på arenaen, har den aldri sett en matador eller en kappe- hvis den hadde det, ville den husket knepene og vært for farlig. Men den styrtet instinktivt mot den vaiende duken, enten den er rød eller har en hvilken som helst annen farge ( okser er fargeblinde) Etter en 20 minutters tid er det hele over og et livløst kadaver på 450 kilo blir dratt ut av arenaen. Mange oppfatter tyrefektninger som fargerike og spennende oppvisninger. Men det hefter flere enn ett frastøtende trekk ved denne underholdningen. En forstå seg på er bemerket at i dette elendige svindelforetagendet er oksen den eneste hederlige aktøren og den blir skamfert ved at de høvler av spissen på hornene, slik at den får problemer med å lokalisere sitt angrepsmål. Tyrefektningsarrangørene er kjent for å være korrupte. En Matador sa derfor sarkastisk at han ikke fryktet oksene halvparten så mye som han fryktet de mennene som driver tyrefektstadionene . De fremste matadorene kan tjene millioner, men konkurransen er skarp og faren for skader og død er til stede hele tiden. Apostelen Paulus henviste til et grunnleggende prinsipp som dreier seg om å vise godhet mot dyr og framholdt at det fremdeles gjaldt for de kristne. Han siterte fra Moseloven som spesielt påla en israelittisk jordbruker å behandle sin okse hensynsfullt. ( 1.kor 9:9-10) Tyrefektning kan neppe sies å være en human behandling av okser. Noen mener riktignok at tyrefektning er en kunst men kan det rettferdiggjøre det rituelle drapet på de prektige dyrene ? En annet prinsipp vi må ta i betraktning, er prinsippet om livets hellighet. Bør en kristen med overlegg utsette seg for livsfare bare for å demonstrere sin mandighet eller for å begeistre sitt publikum . Jesus nektet å sette Gud på prøve ved unødig å utsette seg for livsfare. ( Matt 4:5-7) Jehova Gud som har skapt oksen, ikke betrakte dette skuespillet med velbehag. Selv om mange omfatter det som en kunst, er det i realiteten en krenkelse av guddommelige prinsipper ( 5.Mos 25:4) ( Ordsp 12:10 )
  13. Jehova Gud har en enestående hensikt med jorden. Han ønsker at jorden skal bli full av glade, friske mennesker. Bibelen sier at Jehova Gud plantet en hage i Eden og at han lot det vokste trær som var innbydende å se på og gode å spise av. Etter at han hadde skapt de første menneskene, Adam og Eva, satte han dem i denne flotte hagen som skulle være deres hjem. Og han sa til dem: Vær fruktbare og bli mange og fyll jorden og legg den under dere. Så det var Guds hensikt at menneskene skulle få barn, utvide Edens hage til den omfattet hele jorden og ta seg av dyrene. Det første boken i Bibelen forteller om en motstander av Gud som dukket opp i Edens hage. Han blir omtalt som slange, men han var ikke et dyr. Det var en mektig engel, usynlig ånd, som brukte en slange for å snakke til Eva, omtrent som når en dyktig buktaler kan få det til å virke som om stemmen hans kommer fra en dukke. Hvem var det som skapte denne djevelen, denne satan. kort sagt var det en av Guds mektige åndesønner som gjorde seg selv til djevelen. Hvordan var det mulig. Et menneske som en gang har vært hederlig og ærlig kan bli en tyv. Hvordan skjer det. En slik person lar kanskje et urett ønske få utvikle seg. Hvis han fortsetter å tenke på dette ønsket, kan det bli svært sterk. Når det så byr seg en mulighet til å omsette i handling det han har gått og tenkt på, kan det være at det urette ønsket også får ham til å handle galt. ( Jak 1:13-15) Han tenkte tydeligvis som så: Alle disse menneskene kan jo tilbe meg istedet for Gud. På den måten oppstod det et urett ønske i hans hjerte. Det fikk ham etter hvert til handle galt til å bedra Eva ved å fortelle henne løgner om Gud. Det var slik han ble djevelen betyr baktaler. Samtidig ble han satan betyr motstander. Det førte til at de med tiden døde, akkurat slik Gud hadde sagt de kom til å gjøre hvis de var ulydige .Da satan fikk Adam og Eva til å synde mot Gud, førte han i virkeligheten an i et opprør. Han utfordret Gud ved å sette spørsmålstegn ved hans måte å styre på. Satan påstod i virkeligheten: Gud er en dårlig hersker. Han lyver og holder tilbake gode ting fra sine undersåtter. Menneskene trenger ikke Gud, som sin hersker. Dekan selv bestemme hva som er godt og hva som er ondt. Og de vil få det bedre under mitt styre. For hvert år som går, blir verden farligere og farligere. Det finnes mange krigsførende hærer, uærlige politikere, hyklerske religiøse ledere og forherdede forbrytere. Verden som et hele er det umulig å reformere. Hele verden ligger i den ondes makt. ( 1 Joh 5:19) Bibelen viser at den tid er nær da Gud skal fjerne denne onde verden i sin krig Harmageddon. Dette vil bane veien for en rettferdig, ny verden. ( Åp 16:14-16)
  14. Alle varieteter innen hundefamilien som kan få avkom sammen, kan for eksempel ha kommet fra bare ett par.
×
×
  • Opprett ny...