Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Alimemazin


Gjest 22488...f14

Anbefalte innlegg

Gjest 22488...f14

Hei

Er det noen som har erfaring med å ha tatt den jevnt over tid og har erfart å få hjernetåke,forvirring og kognitive vansker?

(ikke trøtt/hangover)

Anonymous poster hash: 22488...f14

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 22488...f14
Skandinav skrev (1 time siden):

Nei. Ingen av de symptomer du beskriver står oppført på bivirkningslista.

 

Nei jeg vet. Men tenkte å høre om noen hadde opplevd det. Den har jo antikolinerg effekt, og alle slike medikamenter kan vel gi det potensielt ?

Anonymous poster hash: 22488...f14

Lenke til kommentar
Gjest 22488...f14
AnnonymG skrev (12 timer siden):

Medikamentet er sederende. Har du forsøkt å kutte det ut?

Er helt avhengig av søvn

det kognitive kan skyldes andre ting. Men lurte på om alimemazin kunne forverre 

Anonymous poster hash: 22488...f14

Lenke til kommentar

Rent teknisk har alt av virksom medisin et sett med egenskaper. Gode effekter av dette kaller man virkninger. uønskede effekter kalles bivirkninger.

Dette er snakk om biokjemisk effekt på metabolsk nivå. 

I tillegg kommer psykisk effekt, hvor en snakker om placebo som positiv effekt fordi en tror at medisinen skal virke. I motsatt ende har en nocebo, hvor en kan påvirke seg selv psykisk til at medisinen får en negativ effekt.

Spørsmålet blir jo da å vite hva som er hva. Det beste er jo sånn sett kun å sjekke bivirkninger når en merker at noe uheldig skjer som en prøver å koble sammen med medisin en tar, for hvis ikke er det mer sannsynlig at en skaper selve problemet seg fordi en forventer det.

Vær klar over at bivirkninger er svært vanskelig å kartlegge godt fordi man må klare å skille hva som er reelle bivirkninger og hva som er urelatert men som skjer samtidig.

Er jobben som er gjort for streng så mister en viktige symptomer, og er den for inkluderende så ender en opp med mye rart som ikke er relevant som kan gjøre at en god medisin ikke blir valgt. For å komplisere dette ytterligere så har en salgsinteressene til farmasi-industrien som vil selge mest mulig og underdriver bivirkninger, og så har du myndighetene som skal sikre pasientene etter beste evne og vil kartlegge mest mulig reelle problemer for å gjøre riktige valg medisinfaglig.

Når en går inn i dette er det altså rimelig komplekst. Bare for å gjøre det enda litt mer komplekst så har en sjeldne individuelle effekter som bare oppstår hos noen få personer, og så har man kombinasjon av ulike medisiner hvor dem hver for seg ikke er problematiske, men kan gi nye og ikke kartlagte effekter når de kombineres.

Måten dette løses på er i dialog med legen din som kan foreskrive deg et annet medikament, slik at du får den effekten vedkommende er ute etter uten at du får for mye problemer med på kjøpet.

I tillegg til dette kommer jo ting du kan gjøre selv for å hjelpe kroppen til å kanskje bli bra nok til å kutte medisin eller redusere den.

Endret av vidor
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...