Gå til innhold

Pris på forsikringer og rente boliglån


Anbefalte innlegg

Jeg betaler nå i måneden ca 3000 kr i forsikring hos Gjensidige, som blir 36 000 kr i året. Har reise, hus pluss (med råte, skadeinsekter og naturskader), innbo, bil pluss, personforsikringer (ulykke, alvorlig sykdom, behandling og uførepensjon). Er dette en grei pris, eller burde det være mulig å betale mindre med like forsikringer? Hvordan eventuelt forhandle pris? Hvor mye betaler dere og hvilke forsikringer og forsikringsselskap har dere?

Også renter på boliglån. Rentene på boliglånet har siden jeg kjøpte boligen for 4 år siden økt med litt over 3000kr, hva er utsiktene her? vil det noen gang komme tilbake til samme nivå? Er vel mulig å forhandle renta også? Hvordan gå frem og hvor mye kan det være mulig å spare her? 

Endret av Sheldon(
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personforsikring bør du ikke flytte dersom du har hatt noen helseutfordringer siden du kjøpte den. Da har du gjerne ikke noe særlig forhandlingsrom der heller.

På skadeforsikringer ville jeg ha hentet tilbud fra flere og forsøke å vise til at du har fått bedre tilbud i et annet selskap. Kanskje får du rabatter gjennom boligbyggelag eller fagforening?

Minst like viktig er det å faktisk sjekke vilkårne. Selv om de er veldig like, kan selv små forskjeller mellom selskapene ha stor betydning. Si for eksempel du driver med boksing på fritiden og du havner i en ulykke på trening. Da er det kun IF sin ulykkesforsikring som dekker deg hvis du blir varig invalid. Det kan være 2-3 millioner kroner i forskjell det. Bare på grunn av en liten forskjell i vilkårne. Så månedspris er ikke alt.

 

Endret av Lemongrass
Lenke til kommentar

Ingen veit kvar renta skal gå, men dei fleste som uttalar seg meiner den vil ligge høgare enn før rentehevingane i lang tid. Du får ikkje gjort noko med styringsrenta, men kan samanlikne din rente med andre tilbydarar og ev. bytte bank. Sjekk finansportalen. Er du medlem i ei fagforeining (LO, Tekna osv.) kan dei ha avtalar med god rente.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...