Gå til innhold

AM4 - AM5 oppgraderings dilemma


Anbefalte innlegg

Jeg har i dag ROG Crosshair VIII Hero + Ryzen 3700X cpu og 16gb ram. Skjermkortet er et RTX 3070. Merker at minne spesielt blir en flaskehals når jeg har noen VM kjørende og litt medium tunge applikasjoner som Autodesk Fusion 360, div spill osv. Spiller litt, men ikke grafikk tunge spill. 

Begynte å se på oppgradering av kun minnet til 64gb for 2k. Så oppdaget jeg at jeg kunne få en 20% ytelses boost opp til Ryzen 5800X3d me samme hovedkort som jeg har + 64Gb ram som kom på ca. 5500kr. Da dytter jeg nye 5500kr inn i en "døende" AM4 socket så er det dumt? Vil det være bedre å spandere på litt ekstra opp til en Ryzen 9 7950X3D + TUF gaming X670E + Gskill 6400Mhz 48gb til 15000kr og få noe som holder en del år lenger? AMD holder jo på socket ganske lenge så AM5 vil i så måte være mer fremtidsrettet. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du selv sier så vil det å dytte 5000 kr. inn i maskinen du kanskje skal bytte ut snart uansett bare være unødvendig.

Hadde jeg vært deg hadde jeg ventet litt før jeg kjøpte ny CPU da AMD Zen 5 ryktes å komme siste halvdel av året.

Lenke til kommentar

Det høres ut som det er mengden minne du trenger. CPU vil jeg tro er bra nok til det meste. I så fall er det bare å kjøpe nødvendig mengde minne. Stor forskjell på 16, 32, 48 og 64 GB.

Ryzen 9 5900X og 9 5950X er vel de kraftigste CPUer i 5000 serien. Til spill og kanskje noen andre oppgaver er 5800X3d bra.

Det er ikke dumt å bruke AM4 om det gir nok ytelse noen år til.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Høres ut som jeg kanskje er best tjent med å drøye AM5 et halvår da å gå for 64gb minne nå for å løse det midlertidig. CPU opplever jeg egentlig som bra nok den jeg har i dag så tipper det er minnet som gir meg utfordringer. VM er tildelt så lite minne som mulig også i dag så har ikke mer å knipe på der, men ddr3 minne er jo nesten gratis nå så dumt å ikke skaffe litt ekstra av det. 

Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
TheKims skrev (1 time siden):

Grei måte å surre vekk penger på når du ser at ytelsen øker med 0% :)

 

Mtp minnet? 

xClaymanx skrev (1 time siden):

Mer ram? Har du behov for det da?

Hva ligger forbruket på når du kjører en rendering, eller større tegning? Om du ikke ligger over 90% forbruk vil ikke mer ram være et fornuftig kjøp.

Ja. VM-ene har allerede for lite tildelt og jeg må være nøktern med Tabs i brosweren elles blir pc sluggish om alt er brukt opp. Når jeg kjører rendering er det CPU som får kjørt seg og egentlig ikke et minneproblem. VM-ene er servere som kjører 24/7 så de må gå og om jeg spiller mmorpg + har oppe litt opera faner så har jeg i praksis ingenting tilgjengelig.

Dan-Levi skrev (54 minutter siden):

Fornuftig. Min workstation har selv bare 32gb DDR4 3600 og en 5900X, så er i samme situasjon mer eller mindre. Kjøper selv bare litt mer minne og venter med oppgradering. 👍

5900x er en del bedre da :p men VM trekker mye minne så flaskehalsen er der hos meg tror jeg

Endret av minim
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...