Gå til innhold

Ungdom tyr til AI-terapeuter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg synes det er sterkt kritikkverdig at chatbotten utgir seg for å være pyskolog, sjølv om Character.ai påstår at dei gjer det klart at det berre er oppspinn så er nok forvekslingsfaren urovekkande stor.

Det sagt så handlar mykje av psykoterapien om å sette ord på og uttrykke det ein kjenner på, så om denne chatbotten ikkje setter diagnoser eller foreslår behandling så har nok tenesten ein verdi.
Det er sikkert ikkje alltid det er nødvendig å betale ein autorisert psykolog 1000 kroner timen for å sitte å nikke medan klienten prater, så ein chat teneste der ein alltid får støttande og oppløftande svar kan nok være nyttig om den blir brukt på ein god måte.

Lenke til kommentar

Skal vi se.... her er det noe muffens, for aldri før har vi hatt et slikt trygt samfunn, aldri før har vi hatt så mye automatikk og maskiner for å gjøre kroppslig arbeid for oss, aldri før har vi kunne velge og vrake i så mange typer lett tilgjengelig mat og drikke, aldri før har vi hatt så så bra helsevesen og så mange bra medisiner for å behandle og kurere sykdommer, og aldri før har vi en slik materiell velstand hvor man ser foreldre som sender skolejenta si til skolen med en håndveske til 30 000 kr, og hvor man ser små drittunger med siste modell av iPhone, gjerne til en kostnad av et femsifret antall kroner.

NRK fant ut at på tross av all velstanden vi velter oss i, så går 300 000 nordmenn på lykkepillen i følge videoen i lenken.
Ikke nok med det; de siste 20 år så ser man en økning på 75% i bruken av antidepressiva (spol til 31:20 i videoen).
Og bare for å understreke herligheten enda mer, så ser man en >300 % økning av antall uføretrygdede de siste 20 år blant ungdom i sin beste og sprekeste alder, dvs i alderen 18-29 år.
 
Så hva er årsaken til at folk har det så grusomt og er så langt utpå blåbærtur psykisk når vi aldri før har hatt det så godt?
Er det kanskje tilværelsens u-utholdelige letthet?

Eller kanskje er det det faktum at aldri før har porno vært så lett tilgjengelig for barn og ungdom på internett med kun ett klikk unna, aldri før har så mange barn og unge følt seg så mislykket pga kroppspresset de opplever på sosiale medier som de forøvrig bruker flere timer pr dag på å besøke, aldri før har muligheten til å mobbe eller sende nakenbilder av noen vært så lett tilgjengelig med kun et klikk på send-knappen unna, og ikke minst: aldri før har så mange barn og ungdom brukt så mye tid på å skyte huet av folk så blod og hjernemasse spruter via spillkonsoller og dataspill, og som noen bruker opptil flere timer pr dag på og mer tid enn på skole-arbeid.
Er det urimelig å tenke seg at barn og unge får psykiske problemer av dette?
En litt morsom digresjon: populasjonsundersøkelser viser at de husholdninger man finner flest datamaskiner og flest spillkonsoller i, er de husholdningene med lavest inntekt og lavest utdannelse blant foreldrene.

Men hey, ikke fortvil, for løsningen er her; den nye metoden som psykologene sverger til, EMDR (spol til 20:03 i NRK-videoen for demonstrasjon av metoden) skal visstnok kurere alt av psykisk gruff, for det hjalp jo beviselig Andreas Wahl (spol til 29:05 i videoen).

Og dessuten, bare for å understreke ytterligere hvor troverdig og effektiv psykologien er, så blir kun 1 av 7 frisk av psykologer, mens resten, dvs 6 av 7 ble friske helt av seg sjøl av kun å stå noen måneder i ventekø for å få psykolog-hjelp (spol til 24:06 i videoen).

Hurra for det glade vanvidd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...