Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Bamsegutt - Presse skikk / etikk / Moral / ansvar / juss


Cypherzoo

Anbefalte innlegg

La ut et innlegg her på diskusjon.no onsdag forrige uke. «Ingen elsker bamsegutt» etter å ha sett premieren og senere alle episoder på NRK web. 
 

Innlegget, var for å diskutere hvordan AS Norge fungerer og behandler typiske grupper som faller mellom, slik denne historien forteller. 
 

innlegget er nå, forøvrig stengt for videre kommentarer Intill videre, pga sakens status i media forøvrig. 
 

Ber derfor om at dette innlegget respekteres og at kommentarer ikke omfatter svar / innspill / spekulasjoner om subjekter i saken.

Digresjon :

Nrk , lager en serie / dokumentar om en person som det viser seg gjennom dokumentarens gang, fremstilles som en som ikke var tilregnelig for feil valg og mest sannsynlig ikke visste hva han gjorde eller konsekvenser.

Men hvordan kan man da som NrK, være sikker på at samme person er nå «tilregnelig» til å forstå at han er med på å legge ut absolutt alt om eget privatliv? 
10 år etterpå eller ei? 

 

Burde det ikke «ringe» en samme bjelle for NrK ? Som de mener det burde ha ringt for NAV og andre statlige, og kommunale  instanser ? 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det går an å snakke med folk som "ikke var tilregnelig" på en måte sånn at man når dem. Har du vært borti saksbehandlere i NAV, så forstår du at dette ofte kan være totalt fraværende, både pga. presset de har, kompetansen de mangler i et veldig komplisert system (finnes alltid unntak her og der). I tillegg møter de absolutt alt av mennesker, mennesker de også mangler kompetanse på for å snakke til. De gaper over alt for mye. 

Tror Tore har gjort det han kan, og fått tid og ressurser til å sette seg langt mer inn i saken enn det som egentlig kan forventes. Så kan det sikkert gjøres noen etterpå-klokskaps vurderinger. Var helt sikkert ikke perfekt, men synes det er bra han tok tak i denne saken likevel, og ikke har berøringsangst. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

jeg har ikke sett dokumentaren, men med tanke på det som har fremkommet i etterkant og det jeg har lest, er det vel ingen tvil om at NRK hat begått et grovt overtramp ved å gjøre personen offentlig, samtidig som de vet/burde vite at tidligere straffedom dermed ville bli rusket opp i. (med de følger det har)

NRK falt nok for fristelsen å lage tv, selv om personen i sentrum åpenbart ikke vet sitt eget beste. Og når objektet sjøl ikke har normal dømmekraft, er det NRK sitt ansvar å beherske seg å burde stoppet dokumentaren før den ble sendt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...