Gå til innhold

Cypherzoo

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Cypherzoo sine prestasjoner

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. «Bamsegutt»-serien blir tema i Debatten Den omstridte serien «Ingen elsker Bamsegutt» blir tema for Debatten på NRK tirsdag kveld.
  2. La ut et innlegg her på diskusjon.no onsdag forrige uke. «Ingen elsker bamsegutt» etter å ha sett premieren og senere alle episoder på NRK web. Innlegget, var for å diskutere hvordan AS Norge fungerer og behandler typiske grupper som faller mellom, slik denne historien forteller. innlegget er nå, forøvrig stengt for videre kommentarer Intill videre, pga sakens status i media forøvrig. Ber derfor om at dette innlegget respekteres og at kommentarer ikke omfatter svar / innspill / spekulasjoner om subjekter i saken. Digresjon : Nrk , lager en serie / dokumentar om en person som det viser seg gjennom dokumentarens gang, fremstilles som en som ikke var tilregnelig for feil valg og mest sannsynlig ikke visste hva han gjorde eller konsekvenser. Men hvordan kan man da som NrK, være sikker på at samme person er nå «tilregnelig» til å forstå at han er med på å legge ut absolutt alt om eget privatliv? 10 år etterpå eller ei? Burde det ikke «ringe» en samme bjelle for NrK ? Som de mener det burde ha ringt for NAV og andre statlige, og kommunale instanser ?
  3. Har akkurat, sett denne på NrK. Og endte opp med å se alle episoder på nett. En tragisk historie og en påminnelse om at det er alltid noen som faller imellom, og som ikke blir ivaretatt i landet vårt. Nok en sak, hvor kynismen og typiske norske politikeres oppførsel kommer frem i lyset. Et elendig NAV system og til stadighet «Beklager, men vi kan ikke diskutere enkeltsaker» unnskyldningen. Latterlig at man benytter millioner på å hente hjem lovbrytere, men gir null hjelp til en som sliter psykisk og helsemessig. En person, som er gitt høyeste erstatning for behandlingen han har fått som barn fra Stat / Kommune og da et NAV som ikke tenker på hvem de behandler saker for og hvilken bakgrunn og erfaring denne personen har med systemet. En skam! Og typisk tegn, som vi har sett så mange ganger før! Man er et personnummer og ikke en person.
  4. Tja… forstår din vinkling. Diskuterte akkurat med to kompiser. Vi har vel konkludert med at all tillit til politikere er borte. Men at vi må alle velge «lesser of evil» , pest eller kolera med andre ord. Det er ikke bra, at vi sitter nå her, Ola Nordmann og har blitt like tillits fattige i politikken, som Amerikanere burde være / er. Ser andre kommentarer her også, som jeg kan si meg enig i, total forbud for nærtstående å handle aksjer, så får vi allefall et lite plaster og Øko-krim kan heller følge Pengene frem til person, istedenfor Politikere til nærstående og transaksjon .
  5. Minner om at dette var et kommunalt valg, og fylkesvalg. Det er riktig nok, en parti leder, sin nærstående som har begått en alvorlig feil, og en parti ledere som ikke har følgt med i timen. Så er spørsmålet, ble dette en parti vurdering eller en personlig vurdering, om når og hvor man skal «legge» det frem og hvordan. Dette var så nær, valget kun dager, så da tror jeg neppe det var personlig valg å ikke legge det frem, men potensielle «ring virkninger» det kunne ha, pga det fakta at ikke alle vet forskjell på lokal og nasjonal. Skjønner at det «har en påvirkning» på pari navnet, men ble saken plutselig partiets ansvar. Eller er den fortsatt et person ansvar? Politikken til Høyre forandret seg ikke, den helgen! Og ingen skulle eller kunne stemme på personen det gjelder uansett. Det blir feil å slå mot Erna, fordi det ikke ble fremlagt før helgen, men etter. La etterforskningen begynne, og gi mere svar. Hvem vet, kanskje vi får mere innsyn.
  6. «Kjære Landsmenn….» Dette vi ser her, og hva vi har sett blandt flere politikere, er bare toppen av isfjellet. Husk at det som kommer frem, er relatert til politikere selv, og nærstående. Gidder vi engang å være så naive å tro, at ikke «tips», lekkasjer skjer fra Politikere eller «statsansatte» (Selskap) med tilgang til informasjon om ulike selskaper og eller deres verdi økning/ tap ikke lekker ut til andre ikke-offisiellt nærstående? Hadde man, utvidet granskingen, til større omfang og lett, heller mot de som har tatt ut store gevinster, på kjøp /Salg, så tror jeg personlig at man hadde funnet mye, mye mere. Mere i form av at man kan dra bekjentskap, relasjoner, «tilfeldigheter», mellom den som Trader , og du havner hos en person som ikke burde gitt informasjon. Politiker eller ei, det er innside handel åkke som. Jeg er ikke Høyre person, men jeg må erkjenne at jeg tror mye mer på Erna, enn andre som har forklart seg for offentligheten. Hun har selv blitt forledet, av sin kjære, og det føles faktisk slik, når hun står der. Det blir som en episode av The Voice, hvor mentorene sier «man kan synge med budskap og følelser, som man kan tro på» det gjelder Erna. Den føles, når hun prater, at hun snakker sant, og føler seg selv forledet og bedratt. Min kjære, sa til meg : «De andre virker mere lei seg for å ha blitt «tatt», mens Erna virker lei seg for at hun har begått feil og ikke fulgt med» Den støtter jeg meg på. Det er akkurat slik det «føles». Personlig, mener jeg at det ser ut som, basert på hva som er fremlagt at Ernas kjære, har lurt alt og alle, med overlegg.Han har flyttet og «nøytralisert» spor etter handel, ved årsskiftet. Han har t.o.m vært på TV og sagt hvor «kjip, og uforståelig det er at han ikke kan handle aksjer, fordi Erna er statsminister» ……. Hallo! Endten er han en drittsekk, og egoist, eller så er han rett og slett «spille-gal» og klarte aldri å stoppe. Blir litt som Moxnes. Han har jo ikke gjort seg til kjeltring for 1700 kr. Han er enten dum, eller så er han rett og slett en kleptoman som bare ikke har klart å beherske seg, fordi han har en diagnose. Erna! , heier på deg! Og du gjør rett ved å eie dine feil i saken. Men håper ikke du blir borte fra politikken. Og det betyr heller ikke at jeg vil stemme på deg eller Høyre, men hvem vet….. dette har faktisk påvirket meg slik at jeg har mer respekt for deg nå, enn før! Du eier dine oppganger, men har nå vist at du også eier dine feil og du fremstår som ærlig!
  7. Mange bra tanker og tilbake meldinger. Takk 🙏 Det sagt så var det også endel «skremmende» eksempler som F.eks. Løpende 3 åringer. Og alt det er forståelig, og skremmende har selv små barn. Men dette var ikke poenget, og husk at i mitt innlegg, så sier jeg tydelig, det var en voksen man, jeg stoppet, ingen ble skadet! Men det handler om voksne som «kaster» seg bak en bil som tydelig rygger (med varsel lyd) , når man vet man er på en trang, og høy trafikkert parkeringsplass. Dama/ kona til vedkommende hadde tydligvis mer «vett» hun hadde gått foran sin egen bil, og ikke bakover og mellom biler, mest sannsynlig fordi hun ikke hadde huet ned på telefonen, og så «kaoset» . Han derimot! Var mere opptatt av telefonen, og blikket på den, og enser ikke hvor han går, og at han gikk rett i min rygge bane. Hvordan vet jeg «litt mere nå?» Jo fordi, dette bygget har 2 video kamera mot dette området, og jeg fikk ut kopi av disse for gjeldene minutter. Der ser man at han går ut, ser ned på telefonen, går rett ut i ryggefeltet. Han «skvetter» til men jeg har da stoppet, før han tar blikket opp! Da blir han «sint/redd/skvetter» og reagerer som den «idioten» , ved å skylde på meg! Sorry, men dette var han, ikke meg! og det burde fortsatt slik at det er Sjåførens ansvar! Men, for godt voksne folk, et eget ansvar om å vise hensyn i en slik situasjon. igjen, takk for alle innlegg, på godt og vondt!
  8. Hei og takk for innspill. Ja, det er nok en bedre løsning å rygge inn, enn ut ! 👍🙏
  9. Takk for innspill 🙏 God tanke å la være å parkere inn i mølja. Tror jeg vil vurdere å gå litt lengre selv, fra bil og inn, enn å menge seg inn i suppa. En stille by, dette skjedde. Men aktiv liten plass rundt søndags åpen dagligvare .
  10. Hei du. Ja, det ble vurdert . Og ja det var klart. Problemet var at vedkommende, kommer ut, mellom to biler og går rett inn, fra intet. Ergo noe jeg ikke kunne se. Legger meg flat for at det er mitt ansvar, og det hadde vært min skyld, fordi slik er loven. Man stopper, og ser høyre/ venstre før man går over veien, selv i et fotgjenger felt. Det jeg vil frem til er at «det er lov, å bruke hodet og sunn fornuft. Ikke ha spisse albuer og «ta sjansen» på at man blir sett, fordi «man vet at fører har vikeplikt» Jeg så, og stoppet, men det var nære. Mener her at det burde være noe som gjelder for at fotgjenger også viser aktsomhet, og ikke utfordrer skjebnen. Dette kunne gått veldig galt. Takk for svar 🙏
  11. Ok. Så alle vet at man har all ansvar og vil garantert være den tapende part, dersom man rygger og man rygger på noe eller noen. ——- idag, så er jeg å handler på den søndags åpne butikken. Det er fullt med med biler og folk, overalt på parkeringsplassen . Når jeg så skal ut, må jeg rygge . Det går rolig for seg, i lav gang fart. Her har jeg god oversikt, men det er trangt, da det er biler parkert og mange som går mellom biler og til og fra inngangen. Alt er klart, jeg får snudd bilen / rygget ut 90 grader. Alt er bra og man har god oversikt i rygge kamera. Men….. da jeg er 80% ferdig, så «kaster» en fotgjenger seg frem, som tydligvis har gått mellom 2 biler som står parkert. Han turer på rett frem og inn i rygge feltet mitt, og inn i den ikke fullførte banen. Jeg bremser / stopper, men mannen, går bort til bilen og klapper på baksiden / taket. Og slenger med leppa. «Du har vikeplikt»….. «Idiot»…. Hallo!, tenker jeg og vinker han inn til bilen på sidedøren og åpner opp døra på passasjer siden. Så sier jeg! «Jeg så deg, og jeg stoppet», «Men…… du burde ikke kastet deg inn i ryggesonen, og du burde se deg for» Han svarer «Du har vikeplikt, jeg kan gå akkurat hvor jeg vil og hvordan jeg vil» «Skjønner du det, eller er du bare en dust!» Jeg svarer «Jeg vet at jeg har vikeplikt, og all skyld åkke som når jeg rygger, men du burde vise litt aktsomhet og ikke kaste deg inn i ryggefeltet» «Du provoserte frem en farlig situasjon, som jeg ville fått skylden for om det ble et uhell, og jeg hadde truffet deg» «Du ser at her er det fullt og mye aktivitet og du «kaster» deg rett inn i rygge sonen, mens jeg rygger, og så mot bilen, du burde stoppet, og tenkt at jeg kanskje ikke ville rukket å se deg og stoppe» Han svarer bare med å kalle meg «en dust!» La oss ikke glemme at som fotgjenger har man også regler. Her er det en åpen plass, ingen gangfelt, men fritt frem. Det betyr ikke at man ikke bør vise en viss sunn-fornuft og aktsomhet. Det bør faktisk være et ansvar for fotgjenger i dette tilfelle, og det burde vært «vikeplikt» for en som er i en bane og beveger seg. I det minste at «stopper» og venter som man gjør før man går over veien i fotgjenger felt. Der vet jo fotgjenger at bilisten har vikeplikt, men de fleste stopper og sjekker at bilisten har sett, og oppfattet at man skal over. Er ikke dette sunn fornuft? Ikke bare ture på, å gi F!
×
×
  • Opprett ny...