Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Spørsmål om tvist med forsikringsselskap


Lemongrass

Anbefalte innlegg

Hei,

Samboeren min opplever for tiden å være i en tvist med sitt forsikringsselskap hvor selskapet forsøker å vri seg unna ansvar for videre betalinger på hennes behandlingsforsikring.

Nå krever forsikringsselskapet fullmakt til å innhente alle helseopplysningene de ønsker. Det jeg lurer på er hvilken hjemmel de har til å stoppe videre utbetalinger uten noen som helst god grunn før de har fått denne fullmakten?

Hvis de kan gjøre dette når som helst når de føler for det hva er da hensikten med en helseerklæring? Samboeren min svarte helt ærlig på denne og selskapet godkjente avtalen. De hadde anledning til å stille utfyllende spørsmål før de valgte å inngå avtalen med henne og godkjenne helseerklæringen.

Nå leter de altså etter journaltekst som deres advokater kan vri og vende på og ta ut av kontekst. Har de rett til å kreve dette?

 

Endret av Lemongrass
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hensikten med en helseerklæring er etter forsikringsavtaleloven § 13-1a at forsikringsselskapet skal kunne få de opplysninger selskapet trenger for å vurdere den risikoen selskapet tar på seg ved å forsikre kunden. Det er en forhåndsvurdering, som går på hvorvidt selskapet skal tilby forsikring i det hele tatt, på hvilke vilkår, og til hvilken pris. 

Når forsikringsavtalen er inngått og et forsikringstilfelle er oppstått så er man i en annen situasjon. For det første skal man vurdere om det er et dekningsberettiget forsikringstilfelle (er vilkårene i forsikringsavtalen oppfylt), er forutsetningene for utbetaling til stede (er det gitt melding "uten ugrunnet opphold" osv), har selskapets ansvar falt bort pga. svik, eller er det grunnlag for å si opp forsikringen eller endre avtalen pga. opplysningssvikt. 

 

Det er den forsikredes ansvar å underbygge sitt krav om utbetaling etter forsikringen. Forsikringsselskapet kan derfor ikke kreve fullstendig uredigert journal -- men konsekvensen av at de ikke får det kan være at videre utbetalinger under forsikringen avslås. Det er en del begrensninger selv her -- forsikringsselskapet har ikke rett til å be om eller innhente helseopplysninger som ligger mer enn 10 år tilbake i tid (forsikringsavtaleloven § 13-1b). 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...