Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Dama tror på det overnaturlige ++


Gjest 89c26...e28

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenker jeg skal leke djevelens advokat her, siden jeg opplever litt frem og tilbakesvar fra mange i tråden.

Dere må vurdere kompatibilitet. Du har i likhet med henne et sett med syn, tro og behov. Det som er tydelig er at du ikke er kompatibel med hennes behov for støtte, det samme gjelder at hun ikke er det for deg. 

Uansett hva som er trosgrunnlaget over spøkelser, religion og det som måtte være, så har man som partner ønske om å bli møtt med forståelse, eller i alle fall takhøyde nok for aksept. Ettersom dette ikke er på plass er det å nå behov for å velge om dere fortsatt kan være på samme kurs, eller om at dere nå faktisk må velge bort hverandre.

Er begge to villige til f.eks. samlivsterapaut/psykolog for å se samlivsprosjektet an?

Endret av ole_marius
Skrivefeil
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Kakkelfant said:

Har du lest hele tråden?

Ja. Har du?

2 hours ago, Leo_ said:

Nå vet ikke jeg hvor dette forholdet bærer, men jeg kjenner jeg blir litt klam på ryggen av tanken på BARN. Bestefar som sommerfugl osv... Jeg tror ikke dette er et godt utgangspunkt for en god oppvekst, barn skal lære å fungere i samfunnet.

Tror nok heller man skal være mer bekymret over at så mange nå til dags vokser opp uten en mor og far til stede i oppveksten.

 

Lenke til kommentar
6 hours ago, Kakkelfant said:

Dette er vel mer enn en oppfatning, og er han nødvendigvis intolerant når de er så til de grader inkompatible?

Jaha? Mer enn en oppfatning? Hva mener du med det?

Til de grader inkompatible? De har jo vært sammen i mange år allerede.

 

Selvfølgelig handler det om mer enn en oppfatning, det handler om hvorfor hun har denne oppfattningen og hvordan de fungerer sammen. Man kan fint være sammen en stund selv om man er inkompatible. Når man ikke en gang har noe å prate sammen om, fordi man er så vidt forskjellige mennesker både i innehold og i form, da kan man godt si de er inkompatible.

 
 
6 hours ago, Kakkelfant said:

Hun er kaos, drevet av frykt og uvitenhet - han er orden, drevet av mål og mening.

 Veldig så mye du vet om deres forhold? 
Det er ikke frykt å tro på noe annet enn det du selv tror på... 
men det er jo en fin-fin herseteknikk for å sette motparten i dårlig lys.

 

Jeg vet det han har skrevet om her på forumet. Han har fortalt at hun har en syklig interesse for det overnaturlige, og hver gang hun forsøker bryte ut av dette trekker hun seg pga frykten for å mislykkes.

 

 
6 hours ago, Kakkelfant said:

Er det på dette vis ingenting av substans igjen i forholdet, så skal han sitte igjen med 9/10 deler hvor den siste delen som mangler er gnisten og essensen? Hvor troverdig er det et slikt forhold skal kunne vare i sin nåværende form?

Gnisten og essensen i forholdet har absolutt nada å gjøre med om noen tror på spøkelser. 
Kom igjen. Latterlig.

 

Selvfølgelig har det ikke det, gnisten og essensen som mangler er som TS skriver at de ikke deler interesser og har sluttet å prate sammen (med mindre de prater om det overnaturlige). Han føler seg frustrert og oppgitt over hele situasjonen og går til det skritt å be fremmede på internett om råd - høres det ut som "gnisten og essensen" i forholdet blomstrer?

 

 
6 hours ago, Kakkelfant said:

Valget han sitter igjen med er om han skal forsøke løfte henne opp og ut av situasjonen, gå sin egen vei, eller bli med henne ned.

Bli med henne ned? 
Hun har sin mening om dette og burde da sannelig få lov til å ha den meningen.

 

Dette handler ikke om meninger - det handler om hvordan man takler sin frykt for å vokse seg ut av en svært uheldig situasjon hvor hun flykter inn i sin interesse for det overnaturlige når kjæresten helt klart er av en annen karakter med helt andre behov.

Han er et ordensmenneske som liker å forholde seg til det reelle, hans drivkraft er mål og mening mens hun er drevet ytterligere ut i det overnaturlige av sin uvitenhet og frykt - de er med andre ord i denne konteksten helt på kant med hverandre. Inkompatible.

Jeg vil si det at for han å skulle bli i en slik situasjon der han ikke får utløp for sin trang til å leve et liv preget av rasjonalitet, mål og mening, blir som å skulle "bli med henne ned".

Ned i det irrasjonelle og vrangforestilte (i forhold til den rasjonelle virkelighet som er hans ledestjerne) slik at når han gjerne skulle pratet med henne om komplekse og abstrakte emner, eller rett og slett bare hatt en god samtale med sin partner om hverdagslige ting, vil hun aller helst sitte å se på "åndenes makt" eller prate om andre "alternative greier".

Derav konklusjonen:
 
6 hours ago, Kakkelfant said:

Valget han sitter igjen med er om han skal forsøke løfte henne opp og ut av situasjonen, gå sin egen vei, eller bli med henne ned.

 

Endret av Kakkelfant
Lenke til kommentar
1 hour ago, Kakkelfant said:
Man kan fint være sammen en stund selv om man er inkompatible. Når man ikke en gang har noe å prate sammen om, fordi man er så vidt forskjellige mennesker både i innehold og i form, da kan man godt si de er inkompatible.

En stund? Dette er flere år. Tror du de har holdt sammen i mange år uten å ha noe å snakke om? Skulle de plutselig ikke bli kompatible pga hun har gjort seg opp en eneste mening om ett eneste tema? Greit nok at ingen trenger fokusere på et tema sykelig (slik som enkelte gjør på religions-kategorien selv om de ikke tror), men da burde partneren gjøre sitt ytterste for å hjelpe denne personen til å fokusere på noe annet også, siden han elsker 9/10 sider av henne.

Lenke til kommentar
On 10/31/2023 at 2:05 PM, Guest 89c26...e28 said:

Jeg sliter litt ( mye til tider ) med at dama tror på det overnaturlige.

Hun ser på "ghost hunters" på youtube hver eneste dag. Hun jobber 40% og jeg vet at dagen hennes går i det samme søppelet.

Reality tv som ex on the beach, paradise hotel, bloggerne og alt sånn når det er tilgjengelig. Men hun ser jo en hel sesong på par dager.  Så etter det, farer hun tilbake til youtube for å se på influensere og spøkelsesjakt.

Hun vet veldig godt at jeg ikke tror på slikt. Og har egentlig lav toleranse når det gjelder å prøve å snakke seriøst om sånt. Hun gjør det med mormoren og moren sin hele tiden.. De tror at bestefaren hennes er en sommerfugl etter at han døde fordi de ba om et tegn en sommerdag, også kom det en sommerfugl på verandaen.

Og alt dette koker over litt for mye for min del.  Hun har til dels klart å legge fra seg det å snakke om det med meg, men baksiden er jo at vi sitter igjen med ingenting å prate om.  Jeg har virkelig prøvd å sett på reality program og få med meg det som skjer, men prøver jeg å diskutere noe, så blir det for innviklet for henne å diskutere.

Jeg sliter rett å slett med at min kjære er for lite belest, har ingen mål og mening, og prøver å leve livet på easy mode.

What to fucking do.

Jeg elsker 9/10 sider av henne. Har prøvd i flere år å motivere henne til å finne noe hun brenner for, få henne til å tenke på andre ting, fylle sinnet med noe mer "produktivt"..Men etter 1 uke med "hype" så er det over fordi hun er redd for å feile.  Klassisk tilfelle med andre ord.

Anonymous poster hash: 89c26...e28

 

Når jeg leser førsteposten får jeg ikke særlig inntrykk av kompabilitet og harmoni, inntrykket er heller noen som virkelig har gitt alt og holdt ut med hverandre ganske lenge til tross for sin mangel på dette.

Er vel kanskje slik da at de gjennom årene har blitt bedre kjent og i den prosessen glidd lengere og lengere fra hverandre før han nå helt til slutt er såpass frustrert at han vurdere å gi opp hele forholdet.

Det er en trettsommelig sti å skulle traske på alene, når man over flere år har forsøkt å inspirere til liten nytte.

 

Endret av Kakkelfant
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...