Gå til innhold

Har kjøpt en HP Prodesk 400 g4 med i5-7500, Ubuntu server krasjer. Fungerer via Proxmox...


Kenhten

Anbefalte innlegg

Hallo.

Nettopp startet opp med Linux igjen etter en pause. Er litt rusten.

Har kjøpt en gammel HP Prodesk 400 g4 med i5-7500 som jeg skal bruke til Minecraft server. Skulle installere Ubuntu server + Docker rett på maskinen men installeringen krasjer i det den skal starte, akkurat der jeg skriver inn navn, brukernavn og passord. Ingen anelse hva det kna være. Jeg fikk installert Manjaro med Xfce uten problemer.

Installerte Proxmox og satt opp en VM med Ubuntu server. Dette fungerer. Jeg har nettopp prøvd Proxmox for første gang i dag. 

Hva vil dere anbefale; lære meg å bruke Proxmox og sette opp VM og kontainere eller bare bruke Ubuntu server etc rett på maskinene med f.eks. Docker? 

 

Før jeg fikk denne HP maskinen fikk jeg prøvd ut Ubuntu server og docker på en Raspberry Pi 400. Fikk duckdns til å fungere. Faktisk fungerte det utmerket. Fikk Linux interessen tilbake:thumbs:

Er det noe annet jeg kan bruke istedet for duckdns? Adressen til denne serveren bli kun gitt ut til kolleger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke du merker overhead som proxmox tar i KVM (VM), ei heller om du har Ubuntu i Proxmox som en LXC: http://download.proxmox.com/images/system/

Jeg har selv et idiotisk Gigabyte Z390 hovedkort som har null problem med å installere Win10 med 64 GB RAM, men etter en del Windows updates så nekter Windows å boote (men booter om jeg går ned til 32 GB RAM). Så den kjører Proxmox og Windows 10 i en VM med GPU Passthrough (og mus+tastatur USB passthrough) slik at Windows takler mer enn 32 GB RAM på det hovedkortet (og jeg får fordelene av Proxmox som snapshots og backup etc). Og ja, jeg hadde tickets hos Gigabyte uten at de kunne hjelpe, bytta fra to 32 GB kits til et 64 GB ram KIT for å være sikker på at de 4 stickene skulle være uber kompatible, ei heller hadde Windows support noe mer hjelp enn å si de potensielt kan fikse problemet i fremtidige Win10 patches.

Personlig bruker jeg no-ip etter at DynDNS ble kukne på gratis domener, men skal sies at jeg betaler en årlig sum for å kunne bruke mine egne domener på dynamisk WAN IP(er). Vet det blir mer og mer populært med gratis CloudFlare tunneller, men jeg har ikke sett noe personlig behov der helt enda.

Hvis du trenger tips til linux prosjekt dersom du går for Proxmox som host:

- Reverse proxy (Apache eller NGINX, evt. begge deler)

Se ellers reddit.com/r/selfhosted

Endret av ali q
Lenke til kommentar

Takk. Skal sjekke ut. 

Har aldri testet ut VM før nå. Prøvde noe for mange år siden og avsluttet før jeg hadde fått satt opp VM'en for jeg syntes det var veldig kronglete. 

 

Har tenkt litt på det. Skal gå for Proxmox. Har lagret noen kurs på YT som jeg kan se på mens jeg tar det piano og spiser frokost🙂

Når jeg fikk det opp så var det utrolig kjekt. Kan tenke meg at det blir enda bedre med en beefy maskin. Jeg veldig gjerrig på dette siden jeg må bygge PCer til ungene også. Har de billigste mATX kortene, brukte miningGPUer 3stk RX 6600, RX5700 og en RX6600 XT. 

Det hadde vært morsomt å prøvd å kjøre Proxmox på maskinen til kjærringa, ho bruker den ikke. Den har R5 5600G, 32GB RAM og RX5700. Sette opp win10 med Steam, Epic etc og kjøre streaming til Linux maskiner. Visste ikke at det gikk å ordne GPU pass-through.

Blir mye å sette seg inn i, men dette er faktisk interessant. Byttet over fra Linux til Windows for å begynne å spille for et eller to år siden. Fant ut at jeg spiller ikke så mye og det var faktisk mer moro å få spill til å fungere med proton og så skrive ned på protondb hva jeg gjorde for å få det til å fungere enn å spille selveste spillet 😄

Eneste jeg sitter å spiller og kan bruke mange timer på er Minecraft Java. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...