Gå til innhold

Hjelp meg å huske navnet på fantasy bok jeg leste ca 2004


Anbefalte innlegg

Hei, ca i perioden 2002-2005 så leste jeg det jeg mener å huske var flere fantasy bøker i en serie (eller felles verden, med varierende hovedpersoner) 

Jeg fikk nå plutslig lyst til å lese boka/bøkene på nytt

Jeg lånte bøkene på bibloteket, og jeg er nesten 100% sikker på at de var oversatt til norsk, og var plassert i bibliotekets ungdomsavdeling.

Jeg mener å huske følgende bøkene er satt til alternativt univers, kamper utøves med sverd/bue/magi, ingen skytevåpen eller lignende.

Hovedpersonen som jeg husker best er så vidt jeg kan huske offisielt bror til en konge (eventuelt annen høy adelsmann) , men det er i det minste antydet at moren hans hadde hatt en alv eller halvalv som på besøk så hovedpersonen er enten 50% eller 25% alvisk. broren har  så vidt jeg kan huske omtrent ingen rolle i boka, men det nevnes at han skiller seg fra sin kone etter ett langt barnløst ekteskap i håp om at han skal få barn med en ny kone. Det nevnes at den gamle kona gifter seg på nytt med en eldre mann som allerede har mange barn, og at hun da ender opp med å bli gravid/få barn. det impliseres sterkt at broren er infertil. 

Hovedpersonen er så vidt jeg kan huske første gang vi møte han en omstreifer, han har magiske evner til å påvirke hester og kvinner til å like han, han livnærer seg ved å selge stjålne hester.  Jeg mener å huske at ett av de første kapittlene om denne hovedpersonen er  at han møter annen "hovedperson"  i samme verden (men ikke nødvendigvis i denne boka) som "kutter" han fri fra påvirkningen han har utført på en kvinne (og setter kvinnen fri fra å være svært sterkt påvirket av ham) og at han gir beskjed om at han må stoppe med å stjele hester og kvinner fordi det vil føre til at han vil dø. (fordi det tar energi fra han selv å gjøre dette). 

Litt senere (muligens annen bok). Så blir hovedpersonen utsatt for ett overfall(eller lignende), taper hukommelsen og blir solgt som slave. han blir solgt på auksjon (kjøpt som gave til) til en rik adelskvinne for en pengenhet som er verdt 100 gullmynter, men som av ukjentgrunn er ekstra stort, (boka nevner direkte at 1 xxx av og til vekseles til mer enn 100 gullmynter fordi de er så sjeldne). Jeg husker at hovedpersonen blir brukt som veiviser (personen som går forran bærestol). 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Locrin skrev (På 21.8.2023 den 12.39):

Assasins Apprentice kanskje?

Del av Farseer serien.

Jeg har prøvd å sjekke, jeg er sikker på at det ikke er første boka i farseer serien. Hvorvidt det jeg husker er en annen bok av Robin Hobb som er satt til samme verden må jeg undersøke litt nærmere.

Lenke til kommentar

ChatGPT sier:

 

Basert på beskrivelsen du har gitt, kan det være at bøkene du leste på 2000-tallet er fra serien "Riket" av David Eddings. Serien består av flere bokserier, deriblant "Sparhawk-trilogien" og "Elenium-trilogien". Disse bøkene er oversatt til norsk og passer godt inn i fantasy-sjangeren med sverd, magi og en alternativ verden.

I "Elenium-trilogien" er hovedpersonen Sir Sparhawk, en ridder og medlem av en eliteorden som er dedikert til å beskytte riket. Han har magiske evner og har en hest kalt Fyrste som han har en spesiell forbindelse med. Han har også en bror som er konge, og det er en del politiske intriger og familiedynamikk i historien. Bøkene inneholder også elementer av eventyr, kamper og mystikk.

Det kan være mulig at du blander sammen visse detaljer eller at minnet ditt har blitt noe forvrengt over tid, men jeg synes det du beskriver har noen likheter med "Riket"-serien av David Eddings. Jeg vil anbefale å se nærmere på denne serien for å se om den stemmer overens med dine minner og interesser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...