Gå til innhold

Hvis man har tatt emner ved universitet og dropper før man tar eksamen, kan man føre emnene på cven?


Gjest 7a1ac...487

Anbefalte innlegg

Gjest 7a1ac...487

Det er vel slik at jeg har tatt en del emner ved universitetet, men før jeg skal ta eksamen, jeg valgte å droppe siden studiet var ikke det rette for meg. Kan jeg føre emnene / studiet på CVen?

Anonymous poster hash: 7a1ac...487

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et avbrutt studie kan føres opp, om ikke annet enn å unngå å etterlate et hull der. Start og sluttdato for studieprogram er nok, men det bør komme klart frem at det ble avbrutt. Er det snakk om en kort periode spiller det nok liten rolle fra eller til.

Du bør nok ikke føre opp emner du ikke har eksamen i. Det er heller ikke vanlig å føre opp individuelle emner på CV i utgangspunktet, med mindre de har spesiell relevans for stillingene du søker. Emner du ikke har eksamen i vil aldri være spesielt relevante for noen.

Så kommer det an på hvor lang CV du har fra før. En CV bør være kort, helst ikke mer enn 2 enkle sider. Alt kommer ikke med og en avbrutt utdannelse, spesielt litt tilbake i tid, er nok noe av det første man trimmer bort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Eg trur nok eg ville ført opp dette som erfaring eller kurs og ikkje som utdanning.
Eit fag du har studert utan å ha bestått eksamen å vise til gir deg ingen formell uttelling, men det er ei erfaring du har gjort deg ved å studere og så droppe ut, og du har nok fått litt kompetanse innanfor emnet sjølv om du ikkje har formell eksamen eller kursbevis å vise til.

Du kan sjølvsagt også føre det som utdanning, men som sagt så må du då være tydeleg på at du ikkje har avlagt eksamen.
Det vil være eit svært dårleg fyrsteinntrykk dersom arbeidsgjevar får eit inntrykk av at du har meir formalkompetanse enn du i realiteten har.

 

Når du sett opp CVen din så er det viktig at du tilpassar den og er bevist på kva som er formålet med CVen. CVen skal ikkje nødvendigvis være ei komplett og detaljert skildring av alt du har lært og erfart, CVen skal saman med søknadsteksten få fram det som er relevant for den aktuelle stillinga. Har du formykje på CVen så kan det virke mot sin hensikt ved at arbeidsgjevar ikkje fanger opp det som faktisk er viktig og som gjer deg kvalifisert til jobben.
Eg ville derfor tatt ei grundig vurdering på kor relevant det er å opplyse om at du har droppa ut av studier. Vil du opplse om dette fordi du meinar du har kompetansen sjølv om du manglar eksamenen? Er det for å forklare eit hol i CVen? Er det for å vise at du no har funnet rett utdanning/yrke for deg og at du droppa anna utdanning til fordel for den karrierevegen du no ser deg ut? Om formålet med å føre opp disse emna er for å gi eit feilaktig inntrykk av at du har fullført emna så bør du definitivt fjerne det frå CVen.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Kan strekke det til å kalle det en erfaring. Det er et kurs du har tatt, men du har ikke fullført det, og jeg ville derfor ikke ført det opp. Dersom jeg i det hele tatt skulle ført det som erfaring ville jeg presisert tydelig at dette ikke var fullført. 

Som nevnt ovenfor ville jeg vurdert hvor viktig dette er å ta med. Er det nok å bare føre opp som utdanningen i tidslinjen din, men presisere at utdanningen ikke ble fullført? Dette kun for å dekke hull i CVen. Det er heller ingen skam å si at studiet ikke passet deg og at du derfor valgte en annen retning. Jeg hadde nok gått for den og heller forsøkt å demonstrere at du har kunnskap rundt temaet dersom det skulle komme opp i en intervjusituasjon. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...