Gå til innhold

En snev av "tyrkisk-aktig" Dagsrevy i dag?...


Anbefalte innlegg

Denne dagens Dagsrevyen må vel nødvendigvis bli stående som et klart  eksempel på det som lett  kan  oppfattes som "politikk-praktisering" innen nyhetsformidling, eller hur?  Selv kom jeg litt seint inn i TV2 sitt innslag denne kvelden, 3. august, der de hadde hatt et innslag om at landets 3. største parti, FrP, hadde sin valgkampåpning i dag, så derfor tenkte jeg at det kunne være interessant å se hva NRK TVs Dagsrevyen hadde som innslag fra dette arrangementet.   Det viste seg at  NRK valgte å ikke nevne det i det hele tatt...   

(Derimot var det nok et  innslag fra  Høyrelederens valgkampturné pr. buss landet rundt, denne gang med Erna som prøvde seg som "folkelig"  fotballspiller.  (Høyre skal ihvertfall ikke klage på mediedekningen fra NRK så langt i årets valgkamp...).  

Dette at FrPs valgkampåpning,  med bl.a. forslag om halvering av dokumentavgiften ved boligkjøp, (men fikk altså med meg bare bruddstykker av forslaget presentert der på TV2) ble fullstendig neglisjert av Dagsrevyen, det må vel bli vanskelig å begrunne troverdig, skulle man tro (tidsknapphet ? - vel, overdrevet  mye sendetid ble forresten brukt på f.eks. å vise i et par omganger denne bilkortesjen med Trump på vei til rettsalen, var det såå interessant for oss i Norge  egentlig?).   

Dette med  påfallende "utestengelse" av brysomme "opposisjonspartier" fra statlige medier, er jo noe man hørte om f.eks.  fra valget Tyrkia.  Nå blir det vel "å ta i"  å sammenligne helt med forholdene der, så det kan man jo ikke akkurat, (ref. spm.-tegnet i headingen..),  men noe "mistenkelig"  er det vel gode nok grunner til å hevde var tilfelle vedr.  redigeringen av kveldens hovednyhetssending på statskanalen i Norge også.  Eller?

PS. Ser ikke i farten at "media" er ett av emnene her, men da passer det vel "bra nok" å poste slike synspunkter som dette under "politikk" da...

Endret av Skeptikus
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
qwerty11 skrev (12 minutter siden):

Norge er på linje med land i den tredje verden. Lederne våre ønsker å gjøre Norge til et shithole country og en bananrepublikk. Fordi de føler seg mer hjemme i slike land. Skulle ønske skikkelige mennesker fikk makten her.

Det er så trist at Donald J. Trump ikke er norsk.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
qwerty11 skrev (41 minutter siden):

Norge er på linje med land i den tredje verden. Lederne våre ønsker å gjøre Norge til et shithole country og en bananrepublikk. Fordi de føler seg mer hjemme i slike land. Skulle ønske skikkelige mennesker fikk makten her.

Wow, om du virkelig føler at Norge er på linje med den tredje verden tror jeg du må jobbe med deg selv og ikke klandre politikerne vi har her til lands.

VifteKopp skrev (29 minutter siden):

Det er så trist at Donald J. Trump ikke er norsk.

Enig. Da hadde vi sluppet at verdens største militærmakt hadde en løs kanon som president.

Lenke til kommentar

Nå burde vel headingen til tråden, etter nærmere ettertanke, med fordel  vært annerledes formulert, det er så.  Fordi  man har jo IKKE noe konkrete beviser for at Erdogan, som øverste leder for den staten, har beordret kringkastingsmyndighetene der til å begrense opposisjonspartienes tilgang til å fremme sine politiske standpunkter "på TV".  Det fremste opposisjonspartiets leder viste i kraftfulle ordlag til de få antall timer som de fikk komme til i TV-innslag i forhold til den politiske posisjonen, tilgangen  til debatter (eller mangel på sådant) og å få fremme sine synspunkter osv., denne  "utestengelsen" var jo et kjent misforhold som det var satt fokus på ikke minst i europeisk presse generelt, inkl. norske medier som NRK.   Men det kan jo like gjerne være de ansatte i den statlig kontrollerte kringkastingen i landet som da selv valgte å kjøre den linjen, uten at de nødvendigvis har fått noen direkte ordre om det fra Erdogan og hans nærmeste lederkrets.  Dette vet man vel ikke noe konkret om, bare så det er presisert, selv om det har vært mistanker om at det er slik det forholder seg.  (Tyrkia er vel kanskje  ikke akkurat kjent for å være noe prakteksemplar av et demokrati, så vidt man kan få inntrykk av,  sånn fra sidelinjen...).

Men Norge og norsk statskringkasting bør vel kunne fremstå som adskillig bedre på et slikt felt som det  å  slippe til på et demokratisk og "rettferdig" vis politiske partier, selv om de som står for nyhetsformidlingen synes det f.eks. "byr dem imot" å gi plass ("reklame" kanskje det ansees som?) for et parti de slett ikke har sansen for osv.  Hvilke temaer som gis plass, hvor ofte visse partier får slippe til osv., er noe som meningmann vanskelig kan få noen beviselig god oversikt over, selvfølgelig, men i trådens eksempel kommer her et nytt "bevis" om skjevfordeling av sendeflate for politiske partier: 

FrPs valgkamp-åpning ble som tidligere nevnt her ikke dekket overhodet av NRKs Dagsrevyen.     MEN, - lørdag 5. august, i den sikkert mye sette Lørdagsrevyen, da var det innslag fra partiet Rødt sin valgkampåpning gitt, med intervju av lederen og tid til litt "propaganda" for hva som stod på agendaen til partiet nå i lokalvalgkampen osv.  Et klarere eksempel på politisk forskjellsbehandling fra NRK sin side, kan sikkert også finnes, men slik som dette er vel da et vantett eksempel/bevis, kan man som observatør nok trygt hevde.

Motargumenter her vil jeg anta uteblir, time will show, kunne vært interessant å sett hva de evt. skulle gå ut på gitt...

Egentlig en "klassiker" må vel dette konkrete eksemplet kunne bli, for mon tro hva ville NRK svart på en direkte henvendelse om problematikken?   Datoer og sendetid oppgitt, så det er bare å sjekke sannhetsgehalten i påstandene her fra ts sin side.

 Greier de ikke å forholde seg noenlunde politisk nøytrale, så passer de jo ikke ikke til å inneha slike stillinger som gjør sådanne slagsidepregede valg av innslag til sine nyhetssendinger i en statskringkaster som NRK,  - da burde de "i demokratiets navn"  med fordel omplasseres eller la de finne seg noe helt annet å gjøre. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Skeptikus endret tittelen til En snev av "tyrkisk-aktig" Dagsrevy i dag?...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...