Gå til innhold

Flytte penger til valutasikret indeksfond nå?


Anbefalte innlegg

Kort spørsmål som jeg ikke blir helt klok på:

Gitt at man har penger i et globalt indeksfond (hovedtyngde USA), og gitt at kronen nå er ganske svak mot dollaren. Vil det lønne seg over tid å flytte penger fra et ikke valutasikret indeksfond til et valutasikret indeksfond, og holde de der mens kronen henter seg inn de neste 2-3 årene? Deretter flytte tilbake?

Hvorfor // hvorfor ikke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vurderer det selv. Men ikke 100% av beholdningen for å redusere risiko. Kanskje 60-40 fordeling. Det er jo likevel ingen garanti her. Det er jo også en mulighet for at kronen er svakere mot dollaren om 2-3 år, enn den er nå i dag. Men har også fått med meg at flere «analytikere» spår en styrking av kronen mot dollar de neste årene. Men husk også at noe av den mulige gevinsten her blir spist opp av de høyere kostnadene som valutasikrede fond har.

Endret av Kron
Lenke til kommentar
BareGjest skrev (22 timer siden):

Men for å spisse spørsmålet litt - dersom man antar at kronen skal styrke seg mot dollaren de neste årene, hva lønner seg da og hvorfor?

Da vil det lønne seg å valutasikre. Har selv valutasikret KLP USA indeksfond. Valutasikret i fjor da kursen lå rundt 10,5kr. Tenker at jeg bytter tilbake til fond som ikke er valutasikret rundt 9,5kr. Tror ikke jeg skal bli for grådig og vente til den er på under 9kr feks, siden jeg ikke føler meg (like) sikker på at vi kommer ned på dette nivået med det første. Koster jo også mer å valutasikre, så over veldig lang tid er det vel heller ingen god idé hvis man skal gjennom årevis med sykluser litt opp og ned. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...