Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Uavklart helsesituasjon, utredning avsluttes hos lege...


Gjest 155de...899

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest 155de...899 skrev (På 28.5.2023 den 11.55):

Før jeg fikk alle disse symptomene var jeg gjennom en langvarig stressende familiekonflikt, før det var jeg sjelden syk bortsett litt mer forkjølelser enn vanlig.

Har du fått pratet ut om denne konflikten? Hva den gjorde med deg?

Det kan hende at denne typen stress kan påvirke immunforsvaret slik at du blir mindre motstandsdyktig mot fysiske sykdommer. 

I hvert fall kan det være verdt et forsøk. 

Hva tenker du om det?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest 155de...899
mobile999 skrev (På 30.5.2023 den 0.23):

Hvordan har dette fungert?

Det har riktignok ikke vært helt symptomfritt, men fått litt tid der jeg ikke har hosteanfall, hodepine og tett nese. Smertene, utmattelsen og alt det andre er fortsatt til stede.

Anonymous poster hash: 155de...899

Lenke til kommentar
Gjest 155de...899
Athos2011 skrev (På 3.6.2023 den 14.33):

Har du fått pratet ut om denne konflikten? Hva den gjorde med deg?

Det kan hende at denne typen stress kan påvirke immunforsvaret slik at du blir mindre motstandsdyktig mot fysiske sykdommer. 

I hvert fall kan det være verdt et forsøk. 

Hva tenker du om det?

Har fått pratet ut om det med helsepersonell, men ikke de det gjelder. Der er det vanskelig eller umulig å komme gjennom... Har fått målt høyt nivå av stresshormon også lenge etter at konflikten roet seg. Det er klart stress påvirker hele kroppen. Flere leger og spesialister har snakket om at det kan ha utløst det hele, eller forverret noe som uansett ville dukket opp før eller senere.

Anonymous poster hash: 155de...899

Lenke til kommentar
Gjest 155de...899
boenna skrev (På 3.6.2023 den 2.40):

Det jeg tenkte her når du nevnte melkesyre så fikk jeg litt tankene på ME.

ME syke har en feil i energiomsetningen slik at de raskt går over i anaerob energifrigjøring, som gjør at de produserer opp til 20x mer melkesyre enn friske mennesker, og kan således ha melkesyre i kroppen i dagevis etter påkjenningen. Dette igjen fører til en slags melkesyre forgiftning i form av smerter, utmattelse og sykdomsfølelse.
Det som er typisk er at man er mer utslitt etter å ha sovet enn før man la seg, smerter i kroppen i ulike former, problemer med blodtilførsel (prikker stikker, armer og bein sovner lett, problemer med å stå oppreist pga at hjertet ikke fylles helt med blod, så slår det ujevnt og fort) rask melkesyredannelse og forverring når man går utenfor tålegrenser i form av hypersensitivitet til berøring, lukt, lyd, og lys.

Som nevnt over er det en nevrologisk sykdom, men siden man ikke har en biomarkør som sier at "dette er ME" må man utelukke en god del sykdommer som kan gi liknende symptomer (utmattelse er ganske vanlig i befolkningen, ME er ikke det samme som utmattelse, det er étt symptom av mange)

Jeg er ganske innsatt i akkurat ME, så føler du at noe av dette kan passe er det bare å spørre mer.

Usikker på om det er såpass "alvorlig" som ME for jeg kan fortsatt yte mye de få gode dagene uten at jeg nødvendigvis er utslitt i en tid etterpå. Den melkesyrefølelsen kan også komme uten at jeg har gjort noe fysisk, så mistenker at hjernen feiltolker eller forsterker signalene. I helgen hadde jeg en god dag der jeg gikk en lang tur med mye motbakker uten at jeg merket så mye til melkesyre eller ble utslitt. Tidligere i vår var jeg i en familiebursdag og ble mer utmattet av det.

Anonymous poster hash: 155de...899

Lenke til kommentar

Tips, tenk på for lite sollys eller ukjent matintoleranse. Det er snakk om "the indoor generation" eller generasjonen som er innendørs. D-vitaminmangel kan faktisk skape ulike betennelsestilstander. Og svakheter i kroppen. 

https://www.klikk.no/helse/kosthold/slank/linn-38-veide-116-kilo-gaven-fra-svigermor-endret-alt-7294268

Akkurat som denne dama har jeg selv vært litt kritisk til matintoleranse. Men det kan være verdt å finne ut hva som skaper betennelse i kroppen. Dette kan kanskje gjøres selv hjemme, men de høres flinke ut på den klinikken. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Når legene ikke finner riktig diagnose/medisin, og så mange forskjellige symptomer,  ville jeg prøvd harmløse sunne ting som kan bedre tarmhelse og redusere autoimmun sykdom. Bokanbefaling https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/hva-og-nar-skal-vi-spise-9788284370057?gclid=EAIaIQobChMIq_qowq7e_wIVgdZRCh0Dvgy3EAAYASAAEgKLZvD_BwE

Endret av Mag ne
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...