Gå til innhold

Knust skjerm, reiseforsikring?


Anbefalte innlegg

Kona har knust skjermen på sin telefon i forbindelse med en liten familieutflukt. Dekker reiseforsikringa slikt? Har ett inntrykk av at om man ringer dem og er usikker på dekning så blir det gjerne ingen dekning. Har europeiske reiseforsikring, helårs familie.

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det viktigaste kriteriet er korleis skaden har oppstått.
Det er nok mange som du seier som ringer forsikringsselskapet sitt etter å ha knust mobilen og lurer på om det er dekt, og etter litt utspørjing så viser det seg at mobilen ikkje har fått skade som er dekt av forsikringa likevel.

Ei reiseforsikring dekkar vanlegvis ikkje reine uhell som at man har mista telefonen.
Reiseforsikringa dekker vanlegvis berre tjuveri og skader som er eit resultat av reiseaktiviteten som tapt bagasje, at telefonen blir skada som resultat av at du kjem utfor ei anna ulykke som ein kollisjon, og liknande. Så om du ringer forsikringsselskapet og fortell at du har mista ned mobiltelefonen så vil du få avslag. Det kan likevel være at du er dekt av reiseforsikringa om mobiltelefonen vart knust på grunn av eit anna uhell som til dømes eit fall eller liknande. Reiseforskringa dekker ikkje uhell, men du kan ha dekning på reiseforsikringa dersom du sjølv har blitt utsatt for eit uhell som igjen førte til at mobilen knuste, som til dømes at nokon har skubba deg slik at du mista telefonen.

Om du ikkje har eiga mobilforsikring så er det vanlegvis berre innboforsikringa som har forsikring som dekker plutselege skader.
Avhengig av kva innboforsikring du har så kan det være ein høg eigenandel, men har du innboforsikring så er det uansett heilt uproblematisk å ta ein telefon for å få sjekka om du har forsikringsdekning og kva du eventuelt må betale. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...