Gå til innhold

Fiberoppsett i nyoppusset hus


Anbefalte innlegg

Hei.

Trenger tips til hvordan jeg skal koble opp internett hjemme. Har kjøpt hus og har en del nettverksutstyr for jobb/hobby som jeg ønsker å ha kabel til. Huset er nyoppusset og nettverksutgangen er kun i 1. etasje i utleiedelen (markert rødt på bildet), rundt punktet er det både bad, peis og mye betong.

Pr. dags dato er det ikke lagt opp kanaler eller mulighet for nettverksutganger i min del av 1. etasje eller 2. etasje. 
Altibox har lagt fiber på utsiden og inn til veggen som vist på bildet. For å spare på kostandene til leietaker tenker jeg at det er mest fornuftig at jeg ordner brannmur og deler nett med leietaker på et eget VLAN som er seperert fra mitt eget nett, dette får jeg til.
Jeg har ingen/lite kjennskap til ISP og fiber. Kan jeg få Altibox (evt gjøre det selv) til å bruke koblingsboksen utenfor til å lage et nytt utak til min del av 1. etasje og så bruke fiberboksen (evt ethernet?) til å strekke en kabel til en switch hos leietaker? Kan jeg bruke eksisterende fiberutgang hos leietaker for å dele nett fra brannmur i en annen del av huset eller må en ny kabel til?

 

bolig.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk installert Viken Fiber (Altibox) i fjor. Jeg hadde trukket fiber helt inn, men installatør hadde forventet å montere koblingsboks ute. Måtte diskutere litt før han skjønte at den like godt kunne stå inne.
Så det de gjør er å avslutte 'utefiber' i en skjøteboks. Her spleiser de til en 'innefiber' som legges fram til ønsket sted. Tror de pleier å bore seg gjennom yttervegg. Denne fiber avsluttes i en liten boks med en fiber connector. Så er det en fiber patchekabel til router (hjemmesentral).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...