Gå til innhold

Inkompatibilitet NVMe2 port/Samsung NVME ved Raid aktivert på HK


Anbefalte innlegg

Jeg havnet borti et forbausende problem for ei tid siden da jeg aktiverte raid for å sette opp raid10 med 4 stk HDD på min maskin.

HK er Asus Tuf Gaming X570-Plus (Wifi). Jeg hadde en Samsung NVMe installert i nederste NVMe port på Hk. Jeg hadde den der pga at det er kun på den porten at det er medfølgende kjøleplate som kan brukes.

Etter jeg installerte raid driverene/RaidExpert2 så fikk jeg store problemer med os diskfeil og måtte kjøre reparasjon hver gang jeg skulle starte opp maskinen.

Jeg fant ut at raid driveren tar kontroll over alle Sata portene OG nederste NVMe port. Samsung NVMe (i allefall den jeg har, Samsung SSD 970 EVO Plus) er IKKE er kompatibel med denne driveren, og derfor er det ikke mulig å ha en slik Samsung disk i denne porten når man har raid aktivert på Hk. Dette finner jeg veldig merkelig, at det skal være en slik begrensning. Det er godt mulig at en annen NVMe hadde vært kompatibel, men vet ikke noe sikkert der. Nå flyttet jeg os disk opp til port 1, så maskinen fungerer helt fint. Port 1 er jo og direkte koblet mot CPU, så fordel der og. Men den blir varm synes jeg, så skal montere tredje part kjøleribbe på den.

Men spørsmålet mitt blir om andre har vært borti denne problemstillinga? Om jeg skulle ønske en til NVMe i port 2 så oppstår jo problemet igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...