Gå til innhold

2,5 Gb nettverk: Problemer med USB adapter


Anbefalte innlegg

Tenkte å oppgradere lokalnettverket hjemme litt, og har støtt på ett problem.

Har Synology NAS som jeg satt inn 10 GB kort i, som funker helt fint.

Har en PC med 2,5GB port på hovedkortet, funker helt fint.

Har 2 PCer til jeg har testet med USB adapter i som ikke funker. 

Jeg testet først Startech sin: https://www.proshop.no/Nettverksadapter/StarTechcom-USB-30-Type-A-to-25-Gigabit-Ethernet-Adapter-with-25GBASE-T-network-adapter/2822786

Og fikk nå Club3D sin: https://www.proshop.no/Nettverksadapter/Club-3D-network-adapter/2744534

Kjørte Startech sin først, da jeg ikke fant Club3D sin når jeg først kjøpte, og valgte den av de jeg fant da jeg har hatt god erfaring med ett Raid kort fra de. Når de ikke funket, så returnerte jeg og bestilte Club3D sine i stedet. Begge disse ser ut til å ha samme Realtek nettverks chip i seg.

Når jeg går inn på detaljer så viser alle at de har 2.5GB nettverk. Alt er koblet til switch som har 2x10GB, og 4x2.5GB

I PCen jeg enklest tester ifra, er en gammel PC med Asus P8P67-M hovedkort: Support side her: https://www.asus.com/supportonly/p8p67m/helpdesk_knowledge/

Det hovedkortet har 2stk USB 3.0 porter, resten er USB 2.0. Når jeg plugget i Startech sin, så er alt ok og fungerende til jeg skal overføre filer til NASen. Da går det en liten stund før den låser hele PCen. Det står ikke noe i den andre USBporten, slik at nettverksadapteren har hele USB chippen for seg selv. (I tiden jeg får overført så får jeg ca. 180 MB oveføring, mot 115 MB på hovedkortets gigaport. (Får over 250MB på PCen som har det innebygd på Hovedkortet).

Jeg testet Startech på en annen og nyere PC (Annen dongel, siden jeg kjøpte 3 stk), Asus Crosshair VI Extreme, som har USB 3.1, og det samme skjer der. Så jeg regnet håpet det var Startechen som var problemet, og returnerte.

I dag som jeg fikk Club3D sin, og testet på den gamle PCen, så med en gang jeg prøver å overføre noe, så forsvinner kontakten med nettverket. Ikke noe problem å bruke nettsider osv. Får ikke overført noe før den detter ut. Testet i en USB 2.0 port, og der overførte den fint, men på 37MB hastighet.

Ikke fått testet Club3D sin på den nyere PCen ennå.

Noen som vet hva det kan være?

Driverne er automatiske med Windows 10. Prøvde å trykke egenskaper, og avinstaller, men fikk da en feilmelding.

 

 

Asus P8P67-M.PNG

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har et par 2,5Gbps USB-adaptere med Realtek-brikkesett fra Fenvi. Har i praksis de samme problemene. Går bra en stund, og så ender det med krasj på Windows PC-ene. På Mac-en får jeg 2,5Gbps-link og det er stabilt, men får aldri hastigheter over 1 Gbps.

En stund siden jeg har prøvd de nå. Burde kanskje sjekke om det har kommet noen oppdateringer, eller testet de på en Linux-burk. Lurer på om de kanskje fungerte greit så lenge jeg koblet mot en svitsj som bare var 1Gbps.

Lenke til kommentar

Kanskje ikke så relevant i forhold til Windows, men jeg har ikke hatt noen problemer med et slikt realtek-adapter under Linux. Funker fint og gir hastigheter godt i overkant av 2 Gbps.

Dette fra Kjell & co for å være presis: https://www.kjell.com/no/produkter/nettverk/kablet-nettverk/nettverkskort-for-kablet-nettverk/nedis-gigabit-nettverkskort-usb-c-25-gbs-p64900

Merket spiller nok liten rolle. Vil tro innmaten er rimelig identisk.

En detalj som kanskje er interessant er at disse adaptrene støtter 3 forskjellige protokoller over usb: CDC ECM, CDC NCM og Realteks egen vendor-spesifikke. Den siste er definitivt å foretrekke fordi den både gir best ytelse (med dette adaperet) og flest features. Fordelene med de to andre er primært at de er standard, og derfor virker uten noen device-spesifikk driver.

Jeg aner ikke hva Windows gjør, men dersom de bruker en driver fra Realtek så vil jeg tro den kjører adapteret i Realtek-modus. Men det er kanskje en ting å sjekke? Ihvertfall hvis det bare virket uten noen driver-installasjon.

Ikke at jeg vet hvordan man evt sjekker slikt i Windows...

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...