Gå til innhold

Salg av Domene til eget AS


Anbefalte innlegg

For en liten stund tilbake kjøpte jeg domene(r) med tanke på en fremtidig mulighet ved å starte et AS. Nå skal AS'et etableres og jeg lurer på om noen vet om mitt nye AS har lov til å kjøpe domenene fra meg som privatperson. Hvordan priser man i såfall dette? Jeg har jo privat hatt utgifter til å skaffe domenene og de har jo en verdi i markedet. (.com domene med ord som er relevante i markedet firmaet skal operere) Kan jeg feks kjøpe domenene som en pakke av meg selv til 10000 og bokføre det som en driftskostnad? Jeg er klar over aksjeloven 3-8 men selskapet jeg oppretter skal produsere mobilapplikasjoner og sånn sett er det jo viktig å ha domene på plass. Synes heller ikke det blir riktig å gi bort domene til 0 kroner. Det er jo en verdi som tas inn i selskapet. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som privatperson mener du? Jeg driver jo ikke med domenesalg til vanlig og har ikke noe ENK som det selges fra. Blir ikke regelverket som om jeg hadde solgt et maleri, sofa eller bil? Altså ingen skatt på meg som privatperson? 

Spørsmålet er mer om jeg kan selge ting til eget AS og hvordan jeg går frem for å prissette dette? Det burde vel prissettes som om firmaet mitt skulle kjøpt dette på åpent marked? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...