Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mistanke: du har IT-nett i huset. Jeg kan ikke forklare fenomenet men har opplevd liknende med belysningsutstyr kjøpt her i landet som skal monteres fast. På IT-nett driver du utstyret på 2 faser, på TN-nett vanligvis mellom 1 fase og 'null'.

Om du har IT-nett står det en lapp med "IT 230V" eller liknende på sikringsskapet (eller ingenting ved eldre anlegg). Ellers står det "TN-nett 400 V" på skapet.

Om du har TN kan det være at tilkoblingen er feil: ett eller annet sted går en blå ledning inn et sted som er merket med "L" (for å si det enkelt). Men for all del: sjekk med fagfolk før du endrer noe.

Lenke til kommentar

Det er vanlig at det kan skje med LED-pærer. Det trenger ikke ha noe ned IT og TN-nett å gjøre. Dimmeren står i serie med lyspærene og har ingen fast strøm direkte til seg selv for å drive elektronikken i den (Z-wave mottaker osv). For å få strøm til å drive seg selv, så trekker den bittelitt strøm "gjennom" pæren, også når lyset er av. Vanligvis ikke nok til at pærer gløder, men noen LED-pærer er ganske sensitive der.

Den dingsen som er nevnt er vel en form for dumplast som gjør at strømmen har en annen vei å gå enn bare gjennom pærene. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...