Gå til innhold

Tastatur og mus til kontoret


Anbefalte innlegg

Hei

Bruker bærbar på jobb og ønsker å ha trådløst tastatur og mus. Jeg sitter på kontor med andre, så om det er litt lydløst tror jeg andre ville satt pris på det. Jeg bruker mekanisk hjemme og liker det veldig godt, men det er ikke noe must.

Jeg liker helst at det ikke er tkl, for da tar det opp mindre plass, men lever fint med det, tar det for det meste står i ro.

Jeg har søkt litt og det jeg tror jeg ønsker er Logitech masters keys og mx masters 2s/3/3s. Problemet med dette er at jeg lurer på om det er overkill

Har også sett på dette: https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/tilbehor/musogtastatur/logitech-mk295-silent-wireless-combo-graphite-nordic/1017574.10983/?showSubscriptionModal=false&pTab=standard

Det har fått gode nok kritikker, så vurderer det faktisk sterkt. Minus = stort keyboard, men grei mus til å ta med på kurs osv

 

Det jeg ikke ønsker er noe som blir ødelagt etter noen måneder, men trenger ikke kjøpe det dyreste heller

Noen som har testet noen av disse(helst det billige) og har noen innspill, eller andre som har mer generelle tips eller andre forslag som kan passe meg bedre.

 

ps: grunnen for trådløst er pga usb utganger, men har hub, så kan vurderes under tvil

 

takk:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler deg sterkt å gå for Logitech MX Master S3 og Logitech MX Keys. Både mus og tastatur har veldig lite lyd. Jeg elsker å skrive på dette tastaturet (minner om Mac, noe som er meget positivt).Jeg liker også litt stor og kraftig (bollemus), da den passer hendene mine bedre enn små mus. Men du kan jo selvsagt kjøpe det du linker til hos Netonnet, prøve dette, og eventuelt leve tilbake å få pengene igjen(30 dagers prøverett).

Lenke til kommentar

Kvalitet koster? Har hatt samme billige tastatur i ørten år, funker perfekt enda. Men fikk skrekkelig opplevelse av trådløst Logitech tastatur med fancy design. Det var brukt den type plastikk som avgir den klissete gugga som skal gi "gummi"følelse. Det ser man ikke nytt, men etter et år så ser det ut som man har smørt inn fingrene med fett før bruk. Nesten umulig å vaske bort den seige ditten. Hatt det samme på såkalt" gaming"mus, også fra Logitech.

Lenke til kommentar

Jeg hører hva du sier om ønske for mest mulig trådløst. Musen jeg skal anbefale er trådløs, tastaturet er ikke det.

En ting jeg ønsker du skal aktivt ta et standpunkt på er hvilken risiko du har for musesyke og generell plage med hender. Ved bruk av normal mus tvinger du armflaten i en posisjon som er unaturlig. Legg armen på bordet og hvil armen. Er selve armflaten vendt vertikalt eller horisontalt? Sistenevnte er ikke riktig arbeidsstilling. Om du kjenner armen og benet under så skifter dem posisjon ved å bruke normal mus, dvs. du opparbeider deg mer muskelspenning i denne posituren.

Samme gjelder tastatur. når du hviler armen krummer armene mot seg. For normalt tastatur tvinger du begge armer horiosontalt rett ut fra kroppen. Dette vil skape missnøye i musklatur.

Pga. dette ønsker jeg å opparbeide meg minst skade. Så jeg bruker dette oppsettet og opplever ikke å være så sliten i armene etter en lang dag. Det er ingen problemer med å navigere seg i ingeniørprogrammer, ei eller cad programmer, skriver like raskt som vanlig tastatur.

Min mus - Unimouse: 

Du har flere muligheter til å tilte musen. Denne musen er blant markedets høyeste på skråvinkling, hele 70 grader.

Unimouse Right

 

Mitt tastatur:

Microsoft Ergonomic Keyboard. Veldig komfertabel. VIktigste er at du finner en lignende passform for å "mimmike" kroppens normale sittestilling.

 

Microsoft Ergonomic Keyboard

 

 

 

 

Lenke til kommentar
TwoFace skrev (12 timer siden):

MX master s2 bråker mer, + den er gammel,  dårligere batteri, micro usb lader kontra usb C på S3, og føles generelt som en dårligere mus. Jeg mener S3 er verdt 400 ekstra, helt klart. For meg, så var det en stor oppgradering i hvert fall.

Har begge selv, S3 på jobb og S2 hjemme. Støreste forskjellen er USB C. Merker ikke noe stor forskjell i batterilevetid, lader oftere på jobb, men den blir jo brukt mer også. Legger ikke merke til om S2 bråker noe mer enn S3.

Ellers super mus. Spesielt bra at de har mulighet for å koble seg på flere enheter (3 stk), og kan velge USB mottakeren eller Bluetooth. Førstnevnte er å foretrekke, og både tastatur og mus fra Logitech kan benytte samme mottaker, selv om det følger med egen til begge hvis de kjøpes separat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...