Gå til innhold

Både Kongen og Stortinget må godkjenne atomkraftverk i Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det skulle ikke forundre meg om Moen for egen del har fått valuta for hver krone bare ved gleden av å følge med på debatten. Det er jo ikke mye avis-annonser man ville fått for kostnaden ved å registrere selskapet Norsk Kjernekraft AS!

Kanskje er de som utvikler sine SMR helt på viddene, men det er opp til fornybarbransjen å lkomme med alternativet; å løse utfordringen med lagring av energi!

Bildet som tegner seg er at vind- og solkraftprodusentene er fritatt ansvar for forsyningssikkerhet, og "regningen" går til leverandører av  brennselbasert kraft og samfunnet forøvrig. 

Skal man gå særlig lengre med utbygging av tilfeldig kraftproduksjon uten en forpliktelser til å dekke inn noe av kraftbehovet I de "mørke periodene" vil uforutsigbarhet bli normen. 

Kritisk analyse av  "finansielle kontrakter", børshandel og en realistisk strategi for det grønne skiftet innen EU/EØS synes fortsatt å være fraværende. Dette løses ikke av et felles marked for all tilfeldig kraftproduksjon, ikke en gang de fysiske forutsetningene for fellesmarkedet er tilstede.

https://www.bbc.com/future/article/20200309-are-small-nuclear-power-plants-safe-and-efficient

Stusset litt da jeg leste overskriften, det er visst fortsatt slik at Kongen er fritatt for slike kvaler som å ta stilling til kjernekraft.

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Alle som kan statistikk ser at sikkerheten for moderne kjernekraft er meget god.

Sannsynligvis bedre enn for en del norske demninger. Men pga fremtidige tørrår og allerede mye smeltede isbreer så utgjør ikke de eksisterende demningene noen reell fare - da de uansett neppe kommer til å bli fulle igjen med det første...

Jeg vil heller bo i nærheten av et moderne kjernekraftverk enn å bo nedenfor en demning eller ved siden av en vindmøllepark.

Eller ved siden av et gasskraftverk. (Som vi sannsynligvis blir avhengige av i vinter). Eller et kullkraftverk - som mange nedover i Europa gjør.

Lenke til kommentar

Det er da deprimerende å se hvor flittig enkelte innen fagfeltet er til å trekke frem alle mulige argumenter MOT kjernekraft, når noen - fra tid til annen - slår frempå om at dette kunne være verdt å satse på.  
Som at Norge ikke har tilrettelagt for konsesjonsprosesser og avfallshåndtering og heller ikke har kompetansen eller industriell erfaring med å bygge slike kraftverk.
Neivel. Men så får vi vel forsøke å FÅ dette da!  Det er jo for dumt at man skal være så nærmest manisk avvisende til en energiform som omtrent ikke synes i naturen. Og som - med disse moderne småskalaverkene - kan plasseres nær steder med stort behov for kraft.
 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...