Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Prinsdal drapet og straffen


Karamell

Anbefalte innlegg

Hører at Prinsdal drapet er anket til lagmannsretten, avgjort, straffen halvvert og Høyesterett har avvist videre anke. Straffen som opprinnelig var 11 år, er nå 5 år 6mnd for å skyte noen i hodet fra 20 cm avstand, dvs gjerningsmannen slipper ut neste år, etter 2/3 tid dvs ca. 3 år 7 mnd.

Det var kanskje greit at håndtlangeren ikke fikk så mye straff, men jeg trodde myndighetene ønsket å stoppe gjengvirksomhet,  under 4 år for en henrettelse er ikke særlig avskrekkende spør du meg, man får jo mer for voldtekt. Lurer på å begynne som gangster selv når jeg ser dette. Hvordan kan Høyesterett avvise anken, og hvor lav kvalitet er det mulig å få på rettsvesenet i Norge, dette kan jo slå begge veier, slik at gjengdrap får kose straff mens uskyldige får lange straffer. Hun aktoren Irlin Irgens må jo rive seg i håret, når Høyesterett syns 5 år er passe for offentlig henrettelse. Dette må jo være gjenger når de snakker om at "folk skal knulles i kveld" "Jeg sender en gutt med AK" "respecten må back" og "han gætta Mortensrud folka ikke spre det videre" ?

Kan man virkelig bare gå rundt og skyte folk der i det strøket der, og det er jo ikke langt fra Prinsdal til den skolen der en annen ble skutt midt på dagen et år senere, uten vitner på en skole med 300 elever. Det er Svenske tilstander nå, og myndighetene tillater at det skjer.... Det blir vel kanskje sånn når man putter inn en reality deltaker som justisminister....... Og la oss ikke snakke om hudfarge.

Endret av Karamell
More quotes
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det litt flere endringer mellom tingrett og lagmannsrett enn bare straffutmålingen. 

Statsadvokatene i Oslo tok ut tiltale mot tre personer, A, B, og C, for forsettlig drap. Oslo tingrett (TOSL-2021-4571) dømte A (f. 1999) til 13 års fengsel for forsettlig drap, B (f. 2001) til 7 års fengsel for medvirkning til forsettlig drap, og C (f. 1999) til 11 års fengsel for medvirkning til forsettlig drap. Forsettlig drap har en strafferamme på 8-21 års fengsel. 

B anket over domfellelsen, og Riksadvokaten var enig i at han ikke var skyldig. Borgarting lagmannsrett frifant derfor B for drap i januar (LB-2021-164945). 

A og C anket også (i lagmannsrettens dom er A dog blitt D og C er blitt E) til Borgarting lagmannsrett, og denne saken ble behandlet ferdig (LB-2021-150833). A ble frifunnet for forsettlig drap, og retten uttalte at "retten ikke kan se bort fra As forklaring om at han trodde at våpenet ikke var ladd, at han bare ville konfrontere N1, og at våpenet gikk av ved et uhell, dvs. at det ble avfyrt et vådeskudd". Retten domfelte A for uaktsomt drap til 5 år og 6 måneder. C ble også domfelt for uaktsomt drap, til fem år og seks måneder. 

Situasjonen er altså at det ble først domfelt for forsettlig drap - strafferamme 8-21 års fengsel - og etter anke domfelt for uaktsomt drap, som har en strafferamme på 14 dager til 6 års fengsel. 

Påtalemyndigheten ble for øvrig representert ved statsadvokat Andreas Schei i lagmannsretten, ikke av Irlin Irgens. 

Skal du bitche og whine over straffutmålingen så får du lese dommene først. De aller, aller fleste borgere er ganske enige i at uaktsomt drap ikke skal straffes like hardt som forsettlig drap. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

C (E) nektet å forklare seg for tingretten, han forklarte seg først for lagmannsretten. Lagmannsretten la til grunn at C hadde forsikret A om at våpenet var tomt og at C selv hadde sjekket at det var det. 

Når det gjelder forklaringen til E, viser lagmannsretten til det som er gjengitt over, og at han var klar over at D skulle skremme noen som hadde plaget B. Lagmannsretten viser til E forklaring om at han fant frem pistolen, og at det ikke var kuler i løpet i kammeret, lukket kammeret og tok ut magasinet. Han tømte deretter magasinet for hånd og puttet det tomme magasinet tilbake i våpenet. Han var sikker på at våpenet var tomt og forventet ikke at D skulle skyte. Det tok 40-50 sekunder og skjedde mens E satt i bilen og D sto utenfor ved vinduet.

A (D) ble dømt for uaktsomt drap - han truet med våpen (og ble da dømt for det, forsettlig trussel), og han burde ha forsikret seg om at våpenet ikke var ladd. C (E) ble dømt for medvirkning til uaktsomt drap - han tømte våpenet, men kan ikke ha gjort det godt nok ettersom det fortsatt var ladd. Han overleverte pistolen til A (D) og visste at A (D) skulle bruke pistolen til å true med. Det var da uaktsomt å ikke ha tømt våpenet godt nok. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...