Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Får 400 mål solcellekraftverk inn mot eiendommen


rioi

Anbefalte innlegg

Hei

Vi har fått beskjed om at en nærliggende grunneier har inngått en utleieavtale med et stort firma om å omdisponere 400 mål produktiv skog til solcellekraftverk. I kveld har vi vært på informasjonsmøte i kommunen og ser at dette kommer veldig nærme vår eiendom. Jeg er i utgangspunktet ikke veldig negativ til dette da vi ikke kommer til å se det veldig godt fra gården vår, men noen av naboene våre vil få dette 10-30 meter fra sin enebolig. Utbygger var på møtet klar på at dette prosjektet ikke kommer oss til gode på noe som helst vis, og eventuelt verditap på eiendom er vårt eget problem. Jeg har ingen som helst tro på at vi klarer å stoppe denne utbyggingen. Alle forholdene ligger veldig godt til rette for et kraftverk. Området er flatt, skrått heldende mot sør-vest og det går høyspentlinje gjennom området. I tillegg vil jeg tro NVE godkjenner slike søknader uten å blunke med dagens energisituasjon. I beste fall hadde vi fått stoppet det, da det ødelegger turterrenget vårt og det er mye elg og rådyr i området, men dette er så klart ikke gode begrunnelser for å vippe NVEs beslutning.

Utbyggeren har fått beskjed om at arealet må kombinere solceller med dyrket mark. Dette betyr at det skal være fem meter mellom solcellerekkene som skal dyrkes. Jeg holdt på å få kaffen i halsen over at det er mulig å utnytte arealet så dårlig. Dyrket mark mellom solcelleradene er jo en latterlig dårlig ide og kommer ikke til å være produktivt. En 100% utnyttelse av arealet til solceller ville mitt hode vært mye mer fornuftig.

Det jeg lurer på er hvilke hensyn vi bør ta i høringsprosessen for og eventuelt kanskje dra noen fordeler ut av dette. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn går det når inkompetanse skal stille krav til ting dei ikkje forstår noko av.

Som nevtn, skit vil redusere virkninga av panela om ikkje nokon skal vaske ofte samt at det blir også mykje skygge på dette graset som skal vekse mellom der så eg trur ikkje det er så smart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...