Jump to content

rioi

Medlemmer
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

159 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser du har løst problemet. Et tips kunne vært å bruke et multimeter og målt resistansen mot jord. Lav resistans tilsier del av en større konstruksjon, f.eks rør eller stender. Høy resistans eller uendelig tilsier f.eks skrue uten direkte kontakt med jord
 2. Jeg dro et tonn med bjørk men min e-jumpy i helga. Gikk fint. Bruker dog mye strøm. Tipper rundt 6kwh pr mil. Var mye stigning
 3. Nøkkelen til ventilasjon er å finne lavest mulig luftmengde uten at det går ut over bygningsmassen eller comfort.
 4. Hei! I denne tråden ønsker jeg å samle alle som er interessert i bergvarmepumper. Her kan folk stille spørsmål samtidig kan folk som har anlegg fra før dele erfaringer og løsninger som fungerer/ikke fungerer. Selv skal jeg ta over småbruk til sommeren og når oppussingen av våningshus starter blir det nok lagt ned rør i alle gulv for å forberede til vannbåren varme. Huset vi skal ta over er nok i grenseland lite til om det lønner seg med en bergvarmeinstallasjon med tanke på boring og alt utstyr, men siden jeg har en stilling i en av Norges ledende totallentreprenører som en slags servicetekniker på alle tekniske fag elektro/automasjon/ventilasjon/kjøling/vannbårne varmesystemer regner jeg med å komme greit ut av det. Det eneste jeg ikke får gjort selv er fysisk rørarbeid i teknisk rom. Elektro, igangkjøring, innregulering samt prosjektering har jeg tenkt å gjøre selv. Jeg tenker at hvis det skal være i nærheten av lønnsomt må mest mulig av energibehovet flyttes over til varmepumpen for å utnytte denne mest mulig, så VVB er et minimum. Har dere buffertank på varmebærerkursen? Jeg tenker å kjøre utekompensert turtemp som skal sørge for god lunk på bade- og vaskeromsgulv hele året. For alle andre gulv vil jeg shunte temperaturen ned med egen utekompenseringskurve. Dette for ikke å kjøre for høy temp på tregulv. Så min første oppfordring er at dere som har anlegg kan dele erfaringer med deres anlegg. Gjerne i form av: -Systembilde med komponenter -Dimensjoneringer og effektbehov -reguleringsutstyr i rom/soner (aktuatorer og romregulatorer) -utstyr tilkoblet (solfangere, vedovner med vannkappe, VVB, uttak for kjøling på kuldeside osv) -Erfaringer med merker (NIBE, BOSCH, Thermia osv) -Oppkobling mot smarthus (API, Modbus) -Boring (dybde, dybde ned til fjell) -Lønnsomhet (ROT)? Kjør på med synspunkter og diskusjon.' Bilder av teknisk rom og installasjoner er et stort pluss og gjør tråden ekstra bra.
 5. Det er størrelsen som er problemet. Nå har jeg iPhone 7s og synes den er alt for stor. Jæskla synd Apple ikke har et godt alternativ i 5S størrelse
 6. Hei! Jeg har sett meg grundig lei av alt for store telefoner, men er fortsatt veldig fornøyd med IPhone. Min gamle IPhone 5S har knust skjerm men er ellers i Ok stand. Hvilke utfordringer vil jeg få med ytelse hvis jeg bytter batteri og skjerm og bruker denne til vanlig bruk? Bruker få apper.
 7. Hvis alle lufteventiler i huset er stengt og du fyrer må det komme luft inn en plass. Det kan komme ned luftenanalen i pipa som røyk. Vanskelig å si uten mer kjennskap til boligen. Balansert ventilasjon? Sentralavtrekk?
 8. Hei! sjekk at viftene går og etter ulyd i dem. Skru opp tilluftstemp setpunkt og sjekk at varmegjenvinner starter og at ettervarmebatteriet legger inn. Lurt å sjekke at gjenvinnerreima ikke er utslitt også.
 9. Hei! Er på jakt etter en telefonløsning for min farmor på 90 år! Etter at telenor fjernet kobberlinjen for et år siden er det forsøkt et par forskjellig løsninger for å få henne til å klare telefon, men de er blitt for vanskelige. Altså en DORO mobiltelefon og en fasttelefon med simkort som telenor leverte. Begge disse ble for avanserte. sistnevnte resatte seg da hun brukte for lang tid på å trykke nummeret. Det jeg er ute etter er en telefor som ligner på DORO 312CS men den må ha mulighet for SIM-kort. Store og få knapper, samt få funksjoner er nøkkelord her. Takk for svar
 10. 3000 kr i måneden uten oppvarming på en leilighet?
 11. Noen som har kunnskap om opptak på teams som ikke senderen plukker opp?
 12. Hei! Jeg har lest om Super mario 64 PC port som visstnok skal være bra saker. Noen som vet om en gamepad som kan passe til dette spillet på PC? Regner egentlig med jeg kan bruke de fleste. Stemmer det? Og hvordan setter jeg det opp?
 13. Elendig trådstart. Hva har de gjort?
 14. Før i tiden fikk man tak i noe som het slingrebolter.
 15. Hei! Jeg skal gjennom et kurs på jobben i Januar. Dette kurset ser jeg veldig frem til og jeg forventer at det kan åpne nye spennende dører for meg på sikt i arbeidslivet. Kurset går online via Teams. Jeg kunne gjerne tenkt meg å ta opp dette så jeg kan spille det av igjen. Hvilken løsning er best for slikt opptak? Er usikker på om kursholderen godtar opptak derfor er det viktig at det ikke sendes notification om at jeg tar opp. Jeg bryr meg egentlig ikke om det er ulovlig da jeg ikke har noen interesse av å spre det videre uansett. Altså kun for eget bruk.
×
×
 • Create New...