Gå til innhold

Google gjør det enda vanskeligere å ta opp telefonsamtaler i Android


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (11 timer siden):

Hvis lyden er hørbar av et øre, kan det også være hørbart av en mikrofon. At Google fjerner noen snarveier for å ta opp via telefonen betyr ikke at man ikke kan ta opp via andre enheter.

I visse tilfeller er det at man har et legitimt behov for å ta opp en samtale, der det faktisk er vesentlig at motpart/samtalepart ikke vet at opptak gjøres. F.eks. ved trusler og avtaleinngåelser/diskusjon om avtalebrudd som er foretatt muntlig. Å sette i gang en ekstern enhet, kan i mange tilfeller ødelegge muligheten for å få et opptak som kan brukes for å bevise hva som faktisk er sagt.

Dessuten har jo samtalepartner mindre kontroll på om vedkommende lar andre lytte til samtalen, så sensitive samtaler bør i mindre grad gjøres over telefon, eller tjenester som Skype og Teams, om man vil sikre seg bedre mot at samtalen tas opp eller lyttes til av en tredjepart.

Dette tror jeg bare vil føre til at endel personer vil laste ned fra alternative steder, som gjør at det er mindre kontroll med hva annet som lastes ned.  Det er derfor bedre at Google og Apple definerer regler for hva en slik app kan gjøre, så som å kun lagre på internminne eller minnekort, og ikke over nett. Den må altså kun kunne brukes offline for lagring. Så får brukeren selv definere om disse skal  kunne lagres ved skytjenester som sikkerhetskopi av filene.

Folk flest glemmer jo at telefonene som regel har en egen taleopptaker-app, som kan brukes når man har lyd på høyttaler. Så kan det selvsagt være at det ikke passer å sende lyden på høyttaler heller.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...