Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kan valgkomiteen nominere et medlem av komiteen som styremedlem?


Kaz57

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med mindre det er forbod mot dette i burettslagets vedtekter eller andre interne retningslinjer eller instruksar så kan valgkomiteen nominere seg sjølv.

Det sagt så er det noko uryddig å gjere det på den måten, så som minimum så burde den i valgkomiteen som blir nominert trekke seg frå vervet. Ein person som ynskjer å sitte i styret bør sjølvsagt ikkje nominere seg til valgkomiteen, men heller ta kontakt med valgkomiteen slik at valgkomitten kan nominere kandidaten.

 

Dersom dette har blitt eit vedvarande problem så tyder det på at enten så har valgkomiteen misforstått sin rolle, eller så har burettslaget så få kandidatar at det eigentleg ikkje er nødvendig med ein eigen valgkomite.
Ein valgkomite skal fyrst og fremst sortere blant alle kandidatane og foreslå eit samansett styre som representerer burettslaget på best mogleg måte. I utgangspunktet står ein heilt fritt til å velge kven som helst inn i styret basert på simpelt fleirtal, men då kan ein få uønska resultat som gjer at styret kanskje ikkje klarer å fungere så godt saman. Det er f.eks. ikkje gitt at to sterke leiartypar som begge vil bli leiar vil kunne fungere saman som henholdsvis leiar og nestleiar. Ein valgkomite vil i slike tilfeller innstille eit forslag til nytt styre der disse to personane ikkje risikerer å måtte samarbeide i eit nytt styre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...