Gå til innhold

Bruken av massivtre øker kraftig – har ikke fulgt noen av rådene fra branneksperter [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er skremmende lesning når man tenker på hvor sterkt bransjen har markedsført massivtre. Hva med høyhus i tre, gigantiske bjelker i limtre osv. Huff huff! Og stadig flere byggematerialer, festeanordninger mm i plast dukker opp i byggvarehandelen. 

Endret av NERVI
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Gigantiske limtre-bjelker er nok ikke noe stor problem sånn sett, da det tar utrolig lang tid med intens brann før det svekker bæreevnen. De kan nesten sammenlignes med betong. Men brannmaling kan likevel være aktuelt i områder med stor brannbelastning (mye brennbare materialer som vil brenne relativt raskt). Jeg synes det er mer bekymringsfullt med brennbare flater som disse nymotens kule tre-spileveggene med lyddempende egenskaper og andre konstruksjoner i tre med små dimensjoner. Inkludert inventar som møbler og hyller. Brennbare festeanordninger er en stor uting. En middelstor brann vil gjøre lokalet raskt om til et edderkoppnett av kabler og annet "garn" som brannmenn kan fanges i.

Ellers så er det ikke bare branneksperter som er kritisk til så voldsom bruk av ved som byggemateriale. Ved har fortsatt utfordringer med fukt og at materialet "lever".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...