Gå til innhold

Europeiske energi­sanksjoner sitter langt inne, mener NUPI-forsker: – Ville være et sterkt politisk budskap


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har et spørsmål som jeg har forsøkt å finne et svar på uten å ha lykkes og stiller det til fagfolkene her på forumet.

Hvor store gassreserver sitter Norge på, og hva vil det kreve å øke vår leveringskapasitet på kort sikt -  i et tidsperspektiv fra noen måneder til et par år. Jeg forstår at gassrørledningene allerede går på full kapasitet, men kan dette fraktes på andre måter?

Endret av Windfarmer
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er i hovedsak ikke transportkapasiteten som er flaskehalsen, men kildene. En firedel av den norske gassen (ca. 26 milliarder Sm3 per år) reinjiseres for å optimalisere den totale forvaltningen av petroleumsreservene i hele reservoarenes levetid. Dersom vi begynner å selge denne gassen i stedet for å injisere den, blir det som å spise av såkornet når det er nød.

Equinor fikk faktisk en tidsbegrenset tillatelse til å stoppe reinjeksjonen i i Gina Krog i fjor for å eksportere mer gass. Dette er en kortsiktig og dårlig ressursforvaltning. Det er ikke ODs eller Norges oppgave å løse EUs energiproblem. Vi skal forvalt våre egne ressurser på best mulig måte. Jeg håper OD ikke fornyer denne tillatelsen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...