Gå til innhold

Bærekraftsledelse - oppgave


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg aner ikke hvilken kategori jeg skal putte dette spørsmålet, men prøver her. Har også postet spørsmålet i andre forum.

Jeg skal skrive en relativt stor oppgave om bærekraftsledelse (Sustainability Management). Oppgaven har et selskapsfokus der jeg skal beskrive, analysere og evaluere bærekraftsledelsespraksis i en casebedrift. Man skal foreslå hvordan bedriften kan styrke seg på bærekraftsledelse og bruke konsepter fra pensum i faget sammen med informasjon om virksomheten for å vurdere dette. Oppgaven skal være mellom 5000-7000 ord... 

Hvordan i alle dager skal jeg angripe oppgaven? Jeg kan dessverre ekstremt lite om bærekraft, og aner virkelig ikke hvor jeg skal starte. Jeg har tenkt litt på Statens vegvesen da de er en såpass stor organisasjon, men jeg aner ikke.

Er det noen som kanskje har studert bærekraft, bærekraftsledelse eller kanskje jobber med det som har noen tips/ideer om hvordan jeg skal angripe oppgaven? 

 

Oppgaven er delt inn slik:

  1. Introduser bedriftens bærekraftsmål og ambisjoner. Presenter din bedrift og beskriv deres viktigste bærekraftsutfordringer basert på bl.a. typen industri, selskap, produkter og/eller tjenester. Hvilke mål og ambisjoner har selskapet for å bidra til en bærekraftig utvikling? Basert på din identifikasjon av de viktigste bærekraftsutfordringene til dette selskapet, hva mener du bør være deres mål og ambisjoner - Bør noe legges til eller spesifiseres til deres allerede definerte mål og ambisjoner?
  2. Presenter bedriftens nåværende arbeid for å administrere bærekraft Presenter selskapets nåværende praksis for styring av bærekraft, spesielt på organisasjons- og produkt-/verdikjedenivå – hvilke typer konsepter, systemer, verktøy bruker de for øyeblikket?
  3. Evaluer forbedringspotensialet til selskapet i å håndtere bærekraft Analyser og evaluer forbedringspotensialet for selskapet i å håndtere bærekraft. Anbefal hvordan de kan forbedre sine bærekraftytelser gjennom å forbedre sin eksisterende ledelsespraksis og/eller introdusere ny praksis. Argumenter ditt synspunkt ved å koble til funnene dine i punkt 1) og 2).

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...