Gå til innhold

Polestar 2 har fått nettleser. Valget falt på norske Vivaldi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Selvstendigsaas skrev (7 minutter siden):

Det er bra

Det er allikevel rart at det skal være en nyhet at biler har nettlesere. Hadde bare flere gjort dette, fremfor å forsøke å finne opp sitt eget os for hver bil, så kunne man fått så ekstremt mye mer ut av bilens infotainment system.

Det er både fordele og bakdeler med at bil produsentene har eget eller bruker noen andre sine infotaiment systemer..

Google sitt virker å være veldig bra, men hvor lenge er det støttet? Hvor lang tid går det før det er som på telefoner at man får beskjed at den og den tjenesten ikke lenger er støttet da det er for gammel programvare? Ikke så farlig med telefoner siden de for de fleste ikke varer like lenge som en bil. Har de gjort den enkelt å oppdatere hardwaren for dette?

Dagen egenproduserte systemer fungerer som regel nokså likt (foruten kart oppdateringer) like greit når bilen er 10+ år gammel som den var når den var ny.

Syntes selv det er bedre at produsentene har en basis infotainment system, for så og også støtte Android Auto og Carplay via telefon i stedet. Hvor mye avansert styring trenger vi egentlig i bilen når de fleste har med seg alltid oppdaterte ting via smarttelefonen uansett?

Det har blitt vist frem biler hvor de har tatt det siste litt langt, og fjernet bilens egne skjermer, og krever at man setter telefonen på dashbordet og bruker den som infotainment skjerm i stedet. Det gjør bilene veldig mye billigere å produsere, men enda verre den dagen de dropper støtten for appen, eller ikke følger denne opp. Disse er ikke i produksjon enda, og var vel kina biler hvis jeg ikke husker feil.

 

 

Lenke til kommentar

Android Automotive OS har nok en helt annen kontraktfestet levetid enn tilsvarende for telefoner. Pr i dag så kjører AAOS på Android 10, sannsynligvis fordi den har "gammel" og gjennomtestet kode.

Og er jo ingen grunn til at det som er installert på bilen i dag pluselig skal slutte å fungere om 10 år, på samme måte som en telefon ikke bare slutter å virke fordi den ikke får flere oppdateringer.

Det er open source Android i bunnen så bilprodusentene kan overta utviklingen hvis Google ikke gidder lenger.

Du kan selvfølgelig risikere at f.eks. Spotify bytter til ny streamingplatform og -format og ikke støtter AAOS lenger men da har du jo alltid muligheten til å streame gjennom telefonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...