Gå til innhold

0,5 kW i forbruk når strømmen var utkoblet


tbakketun

Anbefalte innlegg

I oktober koblet Elvia ut strømmen timer i forbindelse med oppgradering av transformator. I dag kikket jeg tilfeldigvis på strømforbruket i Elvias app for de aktuelle dagene. Merkelig nok viser ikke appen 0 i strømbruk for de aktuelle timene strømmen var utkoblet. Lastet med JSON data på min side. JSON data viser:

  • 8 timer med forbruk 0.52 kWh
  • 6 timer med forbruk 0.33 kWh
  • 8 timer med forbruk 0.49 kWh

Dette er åpenbart ikke rådata fra måleren i sikringsskapet mitt. Siden disse datapunktene åpenbart er feil blir jeg jo usikker på om de øvrige datapunktene er riktig. Kan en avrundingsfeil hos Elvia gjøre at jeg og tusenvis av andre abonnementer faktureres for feilaktig strømforbruk?

Jeg tenkte dessverre ikke på å ta bilde av målerstand rett før og etter strømutkobling.

Jeg vet fra før at Elvia (da Hafslund) tar hårreisende merkelig snarveier. For målerne med større effekt (over 125 A om jeg husker riktig) må man gange motstandsmåleren med 50 for å få riktig svar. Det står kWh bak tallet i displayet på måleren!

Jeg har ikke selv krefter til å ta tak i dette, men villig til å hjelpe til om noen andre skulle ønske å belyse dette grundigere. Jeg har ingen grunn til å tro at Elvia bevist driver med svindel, men tanke på NAV skandalen om ble avslørt for noen år siden ville det ikke være overraskende om slurv og arroganse gjør at feil faktisk blir begått.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...