Jump to content
Alexander111

Fraktmåte ved retur av ødelagt vare til Kina

Recommended Posts

Hei.

Vurderer å returnere en dead on arrival mobiltelefon fra Aliexpress og hoveddilemma er å ordne forsendelse tilbake til Kina. Er det noen som har vært i dette tidligere og kan anbefale en tjeneste som er med sporing hele veien (til mottakeren får ut pakken) og koster ikke alt for mye? Vurderer i utganspunktet pakke til utlandet fra Posten som koster 348kr https://www.posten.no/sende/sende-utland/sende-pakke-utland

Men det er usikkert om den vil være sporbar i Kina ut fra det som står på siden. Var også i kontakt med Posten angående dette og fikk følgende svar:

Sporingen skal oppdateres når den ankommer mottakerlandet. Av og til vil pakken få nytt sporingsnummer ved ankomst til mottakerlandet.

Skal prøve å undersøke dette nærmere ettersom ser ikke ut som det er noen andre gode alternativer. Ser ikke ut som Postnord, Helthjem sender til Kina, Dhl, Fedex er veldig dyre og posten har ingen andre tjenester bortsett fra Quickpack som er igjen alt for dyr. 

 

Share this post


Link to post

Tvilsomt at det kommer til å bli aktuelt. Meld fra til selger at den er DOA og du vil mest sannsynlig få en ny tilsendt. 

Frakt fra Oslo til Kina vil trolig koste for mye. 

Share this post


Link to post

I Asia er det i min erfaring kun DHL som holder mål. Men som andre har sagt her, dette er dispute-materiale slik at selger dekker returfrakten (noe som mest sannsynlig leder til at du får ny vare eller pengene igjen UTEN å måtte sende varen tilbake).

Husk at du har beskyttelse både i Aliexpress, PayPal og i kortet (VISA / MasterCard). Bruk de for det de er verdt, for å dekke frakten tilbake selv vil mest sannsynlig være mer enn varen er verdt.

Share this post


Link to post

Fikk åpnet dispute så nå gjenstår det å se hva Aliexpress svarer. 

8 hours ago, afterall said:

Hva er egentlig fordelen med å kjøpe mobiltelefon fra Aliexpress når en da går glipp av 5 år med reklamasjonsrett i Norge? 

For meg er stort skjerm viktig (80mm+) og jeg får en mobiltelefon som tilfredsstiller mine krav for 1/3 av prisen i Norge. 

Share this post


Link to post
Alexander111 skrev (1 time siden):

Fikk åpnet dispute så nå gjenstår det å se hva Aliexpress svarer. 

For meg er stort skjerm viktig (80mm+) og jeg får en mobiltelefon som tilfredsstiller mine krav for 1/3 av prisen i Norge. 

Fair det. Hvilken telefon er dette? Er jo nysgjerrig hva du får til 1/3 av norsk pris, når en også tar med frakt og mva i regnestykket. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...