Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Nybilgaranti ved service av andre enn merkeforhandler


:utakt

Anbefalte innlegg

Vi kjøpte ny (brukt) bil for et halvt år siden. Vi valgte Kia, der både mange år igjen på nybilgaranti og plassering av forhandler var litt med i vurderingen, at det skulle være enkelt å levere bilen på service. Da er det litt kjipt at filialen vi hadde tenkt å bruke nå har lagt ned... Det ble brått litt mer styr å levere bilen til merkeforhandler. 

Men, vi har en Mekonomen i nærheten, og vi har vært fornøyd med det de gjorde av service på den forrige bilen vår. 

Så vidt jeg kan lese meg til så beholder vi nybilgarantien om vi bruker Mekonomen til service fremover. Stemmer det? 

Ellers, er det noen grunn til å bruke merkeverksted? Vi brukte det noen ganger på forrige bilen (Ford), og bortsett fra at fakturaen ble høyere så merket vi ikke noe forskjell... 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville tatt kontakt med importør (er det Bertel O Steen?) og lagt det fram for de. Altså utvilsomt vil garanti være gyldig når du bruker et ikke - merkeverksted som er godkjent verksted. Dog er det noen ekstra detaljer som ofte blir oversett eller ikke mulig å utføre når man bruker ikke-merkeverksted. Som feks diverse oppgraderinger av programvare, utbedringer /recalls, antirustsjekk, egen garanti-inspeksjon, etc. Merkeverksted kan og ha noe mer erfaring på akkurat din type bil, og kan feks ha rutine på å kontrollere / utbedre småting som de erfaringsmessig vet at trenger litt ekstra ettersyn. Men. Er merkeverkstedet dårlig drevet og ditt lokale verksted godt drevet, kan du likevel komme bedre ut av det med å bruke lokale verkstedet.

Om du finner et vetug menneske enten hos importør eller et merkeverksted som forstår problematikken, er det ikke umulig at du kan få noen råd og vink om ting som kan være greit å se ekstra på. Har selv gjort dette med suksess.

Snakk gjerne og med ditt lokale verksted om dette. Hvordan de vil forholde seg til programvareoppdatering,
garantiinspeksjoner etc.

Det kanskje viktigste for et godt bilhold er å finne seg og holde seg til et verksted man stoler på, og la de bli oppfordret til å også ta endel preventivt vedlikehold. Feks bremseservice, altså hvor man rengjør og smører opp bremser, uten
å bytte noen deler. Dette tar ikke mer enn en times tid, og kan lett doble levetiden på bremsene. Oljebytte på feks girkasse er ofte ikke engang med på ordinære service, men der finnes knapt en girkasse som ikke får betydelig økt levetid på å få ny olje fra tid til annen.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg tok en telefon til det lokale verkstedet. De hadde tilgang til "de fleste" serviceskjemaene (jeg kan ikke nok om dette til at jeg spurte om detaljer), men de kunne ikke gjøre programvareoppdateringer (takk for tipset, det hadde jeg ikke tenkt på!).

Hvis bilen hadde vært eldre ville jeg nok gått for det lokale verkstedet igjen. Jeg har bare gode erfaringer derfra. Vi får se hva vi gjør nå, men det virker som det blir forhandler. 

Takk for innspill!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...