Gå til innhold

Bør Norsk Olje og Gass gå inn i Energi Norge? Lunken mottakelse hos kraftselskapene [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man bør i første rekke skille ut fornybar-satsingen fra Equinor og legge dette i Statkraft. Så bør utvikling av grønnt hydrogen bli en oppgave lagt dit.

Equinor har beina dypt ned i det kontroversielle "blått" hydrogenet som tilhører oljebransjen, og bør ha CCS som hovedoppgave.

DONG ble jo til Ørsted, Statoil ble bare døpt om! Siden har de knapt gjort noe i retning av omstilling til et energiselskap for fremtiden. Kanskje kan de ta et lite steg mot "turkis" hydrogen, men det er nok for sent når man har bundet seg til "blått".

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Dette er som å sammenligne epler med pærer. Olje har helt andre suksesskriterier enn strøm. Det andre problemet er råvareperspektivet som Norske aktører ender opp med. Molekyler har en annen verdikjede enn elektroner. Ser vi fremover burde fokuset vris bort fra KWH og fat til hvordan utnytte energien til å levere verdi til kunder. Eksempelvis sier Amazon at å kjøre på deres datasentre redusere karbonavtrykket til kunden. Vi må vri fokus fra råvare til hva som gir verdi for kunden...

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...