Jump to content
MC54

Homenet - RiksTV PVR internett med kabel

Recommended Posts

Dette er sikkert besvart et sted. Men..jeg har pga dårlig WiFi i 2. etage (ruter i 1.) blitt anbefalt av Homenet og koble RiksTV PVR boksen til fast kabel fra Genexis Platinum ruteren. De sier videre at jeg skal bruke port 3 eller 4. Problemet er at PVR boksen da ikke finner noe nett/IP i det hele tatt. Flytter jeg derimot kabelen til port 1 eller 2 kobler internett opp med en gang. Er det noe muffens med 3,4 portene? 

Edited by MC54

Share this post


Link to post

det vanlige oppsettet til Homenet er at port 1 og 2 er NAT (dvs. at du får en privat IP-adresse på utstyret du kobler til), men port 3 og 4 er i bridge mode, slik at du får en public IP-adresse på utstyret du kobler til der. Slik er det ihvertfall i vårt sameie.

Share this post


Link to post

Da har jeg ringt. De sier at 3 og 4 er satt opp med Bridge fra fabrikken og at han ikke kan gjøre noe med det. Hvis jeg vil ha internett tilkobling til PVR via kabel må jeg bruke 1 eller 2. (Jeg har TV signalet på antenne)

Share this post


Link to post

Follow up..  I mangel av nok porter, isteden for og tulle med router og Homenet. Kan jeg ikke like godt hekte på en billig switch med 4-5 porter for og få plass til utstyret jeg har?

Share this post


Link to post
Martin54 skrev (8 minutter siden):

Kan jeg ikke like godt hekte på en billig switch med 4-5 porter for og få plass til utstyret jeg har?

Hvilken hastighet har du på fiberen?

Hvilket hastighetskrav har du for enhetene som skal kobles til switchen?

Share this post


Link to post

Problem løst - Oppdatering.

Som sagt, RiksTV's hjelpesider sier kun at nettverkkabel anbefales koblet til port 3 eller 4 på Homenet rutere. Kundebehandlerne som sitter frontline på RiksTV  (eller Homenet) har som regel ikke peiling på dette og forstår ikke hvorfor dette ikke virker. Etter mye om og men klarte jeg å komme i kontakt med teknisk assistanse på abonnementsavdelingen på Homenet, for det er nemlig de som setter opp IP addresser (port 3/4) hvis du vil koble RiksTV til Homenet/fiber. For dem var det ikke noe problem og  "åpne" port 3 for meg så jeg fikk dekoderen på nett. Virket med en gang. 

  • Like 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...