Jump to content
Sakiko

Flimring problem med smart dimmer

Recommended Posts

Hei,

Begynte for en stund siden å sette opp diverse ting i Home Assistant for å gjøre leiligheten litt mer smart. Det jeg er kommet til nå og som gjorde at jeg mistet litt lysten og gleden var å gjøre taklysene smarte, jeg fikk problemer og ga litt opp. Men nå er tiden inne for å prøve å fikse problemet.

For gjøre spottene i taket smart begynte jeg med 1 rom for å teste, og gikk da til innkjøp av en Ecodim 07 Smart Zigbee-dimmer som jeg da byttet med den som stod i veggen fra før som var en Elko 400GLI (Litt usikker på nøyaktig produkt på den, men har lagt med bilde av den). 

Problemet:

Etter jeg fikk satt opp smart dimmeren så fungerte ikke alt helt sikkerlig dessverre. Problemet er rett og slett flimring i spottene. Dersom jeg skrur av lyset på 100% styrke og på igjen, så begynner alt å flimre. For å da få den til å slutte med flimring, så dimme lyset ned til laveste mulig dimming, slå av og på lyset. Da kan jeg gradvis dimme opp til 100% og lyset holder seg uten å flimre.

Dette er ganske irriterende og hemmer meg fra å kunne utnytte lyset til automasjon (Som for eksempel å slå seg på om morgenen), da lyset da bare ville flimret.

Også prøvd å ta en liten video av problemet (Se video her). Usikker på om den hjelper noe særlig men. På slutten ser det også ut som den flimrer litt på videoen, men det er ikke noe jeg ser med øyet bare den som man ser i begynnelsen der.

Spotene:

Spotene i rommet er av typen Philips Dimmable 7W 2700K 25D (Vedlagt bilde under), disse er det 4 av i rommet. 

 

Er det noen som vet hva problemet her kan være og hva som eventuelt må til for å fikse problemet? Eller må jeg gå til innkjøp av en annen type dimmer for eksempel? Setter stor pris på alle forslag til å løse problemet. Kan også legge til at jeg har prøvd med andre spotter, som for eksempel OSRAM Par16 AC24567, men da ble det bare enda verre.

Bilde 05.08.2021, 15 14 44.jpg

Bilde 05.08.2021, 15 39 32.jpg

Bilde 05.08.2021, 15 42 37.jpg

Bilde 05.08.2021, 15 43 11.jpg

Share this post


Link to post

Fant du en løsning? Jeg har samme problem på 1 av 5 slike dimmere. Samme type spotter på alle, så mistenker at den ene er defekt eller en justering som må gjøres 

Share this post


Link to post

Nei fant ikke en løsning desverre, ga vell egentlig litt opp og har levd med å dimme opp fra 0 for å ikke å få flimmer hver gang jeg skrur de på. Men er veldig inntersant det du sier @ProphetSe7en med at 1 av flere hos deg har samme problem. Kanskje jeg skal driste meg til å prøve med en ny en.

Har også vært inne på tanken om jeg skal prøve elko sine smart dimmere også. 

Share this post


Link to post

Jeg har ikke fått tid til å se på det enda, de to siste ble montert på fredag, der en av de flimrer. Det virker som at den som flimrer er innstilt annerledes enn de andre når det kommer til maks/min dimmenivå.

Tenker jeg skal prøve å justere det, samt kjøre en reeset på den å se om det har noen effekt.

Ser jeg tok feil angående hvilke downlights som er i bruk. I stuen og kjøkkenet har jeg warm din. I kjelleren som skal det være samme fabrikat men uten warm din. I rommet det flimrer så er det kun downlights uten warm din.  I naborommet manglet jeg en downlight og måtte bruke warm to dim på siste punkt. Jeg venter på ny i posten, så da vil det jo vise seg om det er den ene warm dim downlighten som gjør at det ikke flimrer i det rommet, eller om det er selve dimmeren som er problemet.

Share this post


Link to post

Noe oppdatering for dimmeren/spottene?
Ser selv på Ecodim 07 for å ha på barnerommet som en start på smartstyring av belysning, så vipper mellom Plejd og Ecodim.

Har ikke lyst på Ecodim hvis det viser seg at det er stor fare for at dem er defekte.

Share this post


Link to post

Min erfaring med  smarte dingser er overveiende dårlig og mye har havnet i søpla. Ikke tåler de normal spenningsvariasjon, de er følsomme for støy på nettet, holdbarheten er tragisk.

Det er altfor mange useriøse som har kastet seg inn i et umodent marked.

Share this post


Link to post

Jeg har nå "gitt opp" Eco dimmeren og kjøpt en Elko SmartDim vri Uni 200W RS PH, denne fungerer mye bedre og jeg har ikke lengre flimring ved å slå den på til 100%. 

Har 2 små problemer med den, men det er nok for det jeg bare ikke har forstått hvordan jeg kan endre innstilligene på den som er en smule frustrerende. Disse er:

1. Jeg har ikke fått til å justere min/max lysnivå, og trenger få justert min da den nå går for lavt og lysene flimrer om jeg setter til 15% eller lavere.

2. Fra det jeg har lest, så skal den kunne huske lysnivået når du slår den av for å sette lyset til samme nivå når du slår på igjen, det gjør den ikke. Ved å slå den av og på går den til 100%, uansett hva den stod på.

 

Det er mulig at det barer er meg som ikke forstår bruksanvisningen helt på hva og hvordan man må trykke for å sette disse innstillingene. Men ser også ut som man kan sette det via Elko smart huben og appen deres, men har helt lyst å unngå å måtte kjøpe en hub til rundt 2k bare for å sette noen innstillinger på den. 

Edited by Sakiko
Skrivefeil

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...