Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Søvnløse netter (noe jeg kan prøve?)


Gjest 61085...f4c

Anbefalte innlegg

On 7/25/2021 at 11:54 AM, Guest 61085...f4c said:

Jeg merker at jeg har et tankeras i hodet og høy puls, så ofte når jeg har klart å nesten sovne får jeg et "ras av tanker". Mange småting som jeg egentlig ikke bryr meg om som plutselig blir veldig store, nesten så de skriker i hodet. 

Har også noen sinnssyke mareritt om verdens undergang og at jeg må redde verden men failer på miserabelt vis og mange jeg er glade i dør. 

Anonymous poster hash: 61085...f4c

Er vel egentlig en naturlig reaksjon når du innser at verden dør og at barna dine kommer til å oppleve grusomheter og død og pest og elendighet som du ikke engang kan forestille deg i dine verste mareritter.

Har du forsøkt å lære dem å lage kongledyr? For det kan komme godt med når de må ut i skogen og gnage bark og koke kongler (ha i litt pissemaur så blir det delikat).

Eventuelt kan du ta turen til en psykolog. Nei, ikke en kvinne med psykolog-utdannelse, en PSYKOLOG.
Han kan hjelpe deg fordi han er ikke mest opptatt av at du har feil kjønn og tenker feil og føler feil og oppfører deg feil og lukter feil, og at du ikke bare gir faen i alt og alle så lenge du har lagt dine egg.

Menn har en tendens til å tenke litt abstrakt og på overordna ting, og bygger derfor sivilisasjoner, mens kvinner bygger reder og legger egg (les: familie).

Litt overdrevet da, for nå kom ei dame med navn Gaya Herrington nettopp ut med en revidering av "Limits to Growth"-rapporten sånn 50 år etterpå: https://www.theguardian.com/environment/2021/jul/25/gaya-herrington-mit-study-the-limits-to-growth

Oppsummert:

“They said that even if we innovate ourselves out of resource scarcity, we would probably see an increase in pollution from those adaptations unless we also limit our continued search for growth,” she said.

In the new study, Herrington focused on two scenarios using a range of variables, or markers, including population, fertility rates, mortality rates, industrial output, food production, services, non-renewable resources, persistent pollution, human welfare, and ecological footprint,

Under one, termed business as usual, or BAU2, growth would stall and combine with population collapse. The other, termed comprehensive technology (CT), modeled stalled economic growth without social collapse. Both scenarios “show a halt in growth within a decade or so from now,” the study says, adding, that “pursuing continuous growth, is not possible.”

Sustainability is the answer, she says.

Quote

 

Med andre ord, for å ta en Voltaire: Hvis Covid-19 ikke hadde eksistert, hadde menneskene vært nødt til å finne den opp.
Personlig er jeg glad for at demokratier bare er et vorspiel-party.

 

 

 

Endret av Regimekritiker
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Glemte helt å nevne en ganske viktig ting. Jeg har brukt - TEMPUR - hodepute i sikkert over 10 år. Merket godt forskjellen første natta jeg sov på den. Det ble MYE mindre "skifte stilling" midt på natta for å ligge komfortabelt...altså mer eller mindre i søvne, som igjen gjør at man får en bedre søvn. Jeg tror rett og slett at jeg slutta helt å skifte stilling og drive å snu på hodet etc etc. Denne saken er virkelig verdt å merke seg for de av dere som ikke har prøvd Tempur og som kunne tenke seg å teste denne. Varmen fra kroppen din myker opp materialet og former materialet etter kroppen og returnerer til opprinnelig form etter bruk. Jeg har ikke Tempur madrass, men den hodeputen der sverger jeg ihvertfall til.  

Lenke til kommentar
Gjest 61085...f4c skrev (På 25.7.2021 den 11.54):

Etter at vi kom hjem har jeg slitt med å sovne. Jeg nekter å snu på døgnet, så jeg legger meg kl 12 og står opp kl 10 uansett.

Anonymous poster hash: 61085...f4c

Hvis du legger deg 00.00, så skal du stå opp 08.20, og ikke 10.00, dersom du skal holde en fast døgnrytme.

Lenke til kommentar

Vil anbefale å snu døgnet veldig sakte, for eksempel stå opp ett kvarter tidligere hver dag. Det er mye lettere å snu døgnet dersom du gjør det gradvis og forsiktig.  Og når en har oppnådd ønsket tidspunkt for oppvåkning, så hold deg til dette, også i ferier og i helger. 

Tyngdedyne kan anbefales. Bruker selv Cura Pearl. 

Pass på at temperatur er passelig (invester i noe som evt kan forbedre romtemperaturen), at rommet kan mørkelegges godt nok (forsøk med lystette gardiner om du ikke har) og at det er stille når du skal sove. Benytt evt ørepropper. 

Få eksponert deg for daglys tidlig på dagen. I perioder på året med mindre daglys  kan du evt teste ut lysterapi med lampe med 10 000 Lux. 

Slutt å innta væske 2-3 timer før leggetid, og helst ikke mer koffein etter kl 18. 

Siste måltider for kvelden skal gjøre deg passe mett, slik at du ikke våkner opp sulten midt på natten eller at du legger deg altfor mett. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...