Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Mac mini har krasjet


Anbefalte innlegg

Jeg har en Mac mini fra late 2012. Maskinen har fungert helt fint til i dag. Når jeg skulle slå den på og skrive ut noe kom det opp et slikt symbol. Jeg prøvde å kjøre gjenoppretting men den kunne ikke finne noen sikkerhetskopier. Jeg ble derfor nødt til å prøve å re-installere operativsystemet men det går ikke heller. Etter 10-15 min stopper det opp og vil ikke fullføre. Jeg vet derfor ikke hva jeg skal gjøre. Noen tips? 

20131007-020816.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke greit å si hva som skjer, men det mest nærliggende er som sagt defekt disk. Hadde bare installert macOS på en minnepinne eller ekstern harddisk for å teste at det ikke er noe galt med maskinen. Deretter byttet ut den interne (2,5" SATA). Denne maskinen har plass til to ulike disker, så du kan f.eks ha en SSD for OS og kjøre en data-disk hvis du bruker et slikt kit;

https://www.aliexpress.com/item/32988406762.html

Lenke til kommentar

Trenger ikke å gjøre det jeg skrev. Bare gammel PC-tenkemåte som er unødvendgig styr.

Du kan bruke den integrerte internet recovery mode. Litt usikker på om du ikke automatisk får oppgradert macOS i samme slengen, men det står noen plasser at man får det siste som var lagt inn før den trynet.

https://www.idownloadblog.com/2016/02/25/how-to-start-up-your-mac-in-internet-recovery-mode/

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Når jeg kjørte denne modusen hadde den allerede lagt inn WiFi-detaljene så det er mulig den ligger på disk og at det bare er første del som er tilgjengelig innebygget ellers. For min del foretrekker jeg å gjøre dette manuelt for å ha mulighet til å velge macOS versjon selv.

Det skader jo ikke å prøve.

Det enkleste er kanskje å få laget seg en USB recovery på en annen maskin og bruke denne til å fikse din. Ikke noe jeg har testet før.

Du kan også koble til en USB DVD-spiller og boote macOS fra DVD og bruke denne til å fikse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...