Gå til innhold

Helt uten forvarsel ble NTNU-prosjektet kastet ut av Garmin: – Plutselig kom et termineringsvarsel [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan ikke lese artikkelen, siden den er bak en betalingsmur. Men om de ble kastet ut på grunn av at de solgte overvåkningsteknologien til Kina, kan de vel bare takke seg selv, og burde vel kanskje sett det komme. Det blir ett sikkerhetshensyn for Garmin.

Endret av Kron
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan, og ikke minst hvorfor i all verden, kan forskningsresultater fra offentlig finansiert forskningsprosjekt bli solgt fra NTNU til en kinesisk kommersiell aktør?
Og hvorfor fortsetter NTNU med å forske på PAI lenge etter at rettighetene er solgt? Norsk helsevesen kan jo av personvernhensyn ikke bruke PAI på lovlig vis etter at rettighetene ble solgt til kineserne likevel, så hva er poenget for NTNU med å jobbe videre med PAI? Hva skal resultatet bli for hvem, utover rådgiverstilling i det kinesiske selskapet som bi-inntekt for noen på NTNU? Hva ønsker NTNU å få ut av dette fra nå av, foruten forskningsbasert markedsføringsmateriell som kan oversettes til kinesisk, og hva ser man for seg at helsevesenet her hjemme har mulighet til å gjøre seg nytte av? Er tanken at helsevesenet skal fungere som markedsapparat og salgsagenter for det kinesiske selskapet? Forklar gjerne den som mener at man kan. 
Hvis poenget med forskningsprosjektet virkelig var å hjelpe folk til bedre helse så måtte det vel være opplagt mye bedre å frigjøre algoritmene bak PAI slik at hvem som helst kunne lage løsninger - kanskje til og med noen som har et positivt forhold til personvern?

Men nå som skaden likevel er skjedd, er det ikke like greit å legge ned hele satsningen på PAI i NTNU? Man har oppnådd en knallsuksess med prosjekter der - fikk jo solgt hele greia...? Da er man jo ferdig med det. Hva oppfinnelsen blir brukt til etterpå er vel først og fremst opp til de som har kjøpt den. Om kjøperen vil bruke løsningen til å fremme helse, til å overvåke motstandere av egen statsmakt, til å oppnå markedsvekst eller til helt andre ting må jo få lov til å bli opp til dem. De har jo betalt, de også...

Må vel være bedre å lage noe helt nytt som kan selges nå da - finne et godtroende offentlig finansiert prosjekt, late som man jobber for et samfunnsnyttig og edelt mål, så selger man resultatene til slutt - betaling to ganger. Så kan man ta konsulentoppdrag hos de som kjøpte etterpå. Betaling tre ganger. Er jo god butikk i det, eller hva var det NTNU skulle holde på med nå igjen...?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...