Gå til innhold

Ekstern jording til PC


Anbefalte innlegg

Jeg har fase i kabinettet på pcn min men ikke jording på rommet. Til tross for ripeskjold av polymer som jeg både står og sitter på er jeg fortsatt ikke godt nok isolert så jeg får strøm av å ta på kabinettet til pcn. Vil en kjetting skrudd fast i kabinettet lagt ned på gulvet utenfor ripeskjoldet overlede bedre enn meg og vil det medføre betydelig økt strømforbruk?

Har også problemer med at pcn fryser til tross for bare noen få prosenter load av ram, gpu og cpu. Regner med det skyldes isoleringsfeilen.

Endret av Hardrocktarzan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sikker på at det ikke er statisk elektrisitet som du lader opp ved å kjøre kontorstol på ripeskjold gulvbelegget? Det bør spesielt være ille nå om vinteren med tørr luft. 

https://linustechtips.com/topic/1037470-getting-electric-shocks-when-touching-the-case/

 

Hvis ikke har du jordfeil i Strømforsyning noe som kan være farlig. Du bør bytte strømforsyning til pcen. Kontakten du har koblet til har ikke jording i seg? For det kan være at en luring har montert jordede kontakter på ujordet kabel og fått en av de to fasene borti jordingen på kontakten. 

Hvis det er jordfeil og ikke statisk elektrisitet vil kjetting medføre livsfare og økt strømbruk. Ville nok hatt en elektriker på besøk. 

 

https://www.techpowerup.com/forums/threads/my-pc-shocks-me-when-i-touch-the-case.250643/

Endret av Kryptodebunker
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Høres ut som du trenger å få utbedret problemet med at en fase går i chassi. Det er ikke normalt. Enkleste er å teste med å bytte PSU. Får du fremdeles problem med det så sjekk om det er noe som gjør dette av komponenter.

Du bør jorde maskinen din om det er en stasjonær, selv om dette ikke er vanlig på bærbare.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

https://www.biltema.no/verktoy/maleverktoy/maleinstrumenter/spenningsprovere/spenningsdetektor-med-lampe-og-lyd-2000044019

For å finne ut om det er statisk elektrisitet eller nettspenning. Du kan også koble fra strømmen ved å fysisk dra ut strømkabel fra PSU. Trykke inn på knapp på PCen for å lade ut kondensatoren. Får du fortsatt sjokk når du tar på PCen er det statisk elektrisitet. 

Og har du 230v på jord i pcen er det ikke rart den henger seg. Pcen går jo på maks 12v.

Endret av Kryptodebunker
Lenke til kommentar
Hardrocktarzan skrev (3 timer siden):

Jeg har fase i kabinettet på pcn min

Lurer på hva du mener her?
Hvis du lurer på om du har jordfeil i PCen så er det enkelt å sjekke ved å koble den til en jordet stikkontakt. Hvis det er jordfeil så vil sikringen gå.
Men antagelig er det du reagerer på et helt vanlig problem når PC er koblet til ujordet kontakt. Chassis får da en spenning pga et støyfilter i strømforsyningen. Det er ikke farlig.
Hvis det er statisk opplading så hjelper det ikke å isolere seg med plastplater. Det kan være disse som er problemet, du bygger opp ladning fordi du er isolert. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...