Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Koronaviruset har mutert, og hva da med vaksinen ?


Flipper

Anbefalte innlegg

Koronaviruset har mutert, og vart først påvist England i slutten av september blir det hevdet.    Men, undres på om ikkje tilsvarende virus også vart påvist i Trondhem omlag samme tid.     Forskere jobber nå på høygear verden over for å finne mer utav denne nye virusvarianten som er 70 % mer smittefarleg.     Forskere i Italia hevder at vaksinen ikkje er imun mot den nye varianten av koronaviruset som har mutert, og  kanskje vil det bety at vaksinen må endres.   

Mange har nå etterhvert hatt forventninger til at Vaksinen som nå endeleg er klar etterhvert kunne bidra til at vi omsider får kvardagen tilbake.   Dersom det no har oppstått en ny variant av koronaviruset, og vaksinen  ikkje er imun mot dette så er det å "Rykke tilbake til start ", og dårleg nyhet å få rett før Jul, og ved inngangen til år 2021.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Koronaviruset er ett veldig stabilt virus i forhold til f.eks. influensa som muterer mye oftere. For at vaksinen ikke skal fungere må spike proteinet på viruset forandre seg drastisk. Om det skulle skje er det bare å programmere om mRNA vaksinene til Moderna og Pfizer. Den nye mutasjonen er farlig for det flere kan bli syke på en gang, slik at helsevesenet blir overbelastet og folk dør i hopetall pga. manglende behandling.

Mye diskusjon om det her:

 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+513

Jeg skrev opp en drøm jeg hadde tidligere i denne "pandemien", dette er fra 11.04.2020:

"Bill Gates var på besøk hos naboene mine der jeg vokste opp, og alt var veldig "hyggelig". Jeg derimot var ikke så vennlig innstilt til han. Jeg forstod plutselig hvorfor han ville tvangsvaksinere hele verden mot akkurat covid-19, og fortalte han dette. Jeg sa:

- Coronavirusene muterer hvert år ikke sant? De er en del av de virusene som vanligvis forårsaker luftveissykdommer i likhet med influensavirusene som også muterer hvert år?

Bill Gates smilte og sa "ja?"

- Så dette betyr at man må vaksinere hvert år ikke sant? Så hvis en person lever 60 år, så får man solgt 60 vaksiner, i motsetning til noen få doser om det gjelder en annen sykdom? Det er derfor du har valgt influensa. Du vil vaksinere mot influensa fordi da får du solgt vaksiner hvert eneste år, din grådige j**el.

Han var ikke så blid etter dette."

Lenke til kommentar

Den muterte varianten fra England vil nøytraliseres av Pfizer-vaksinen, dette kan bekreftes ut fra studie som er gjennomført (se link). Studien påpeker også at behovet for nøye monitorering er viktig, slik at man fanger opp nye mutasjoner og tester for å avgjøre om de vil nøytraliseres av vaksinen eller ikke. Konklusjonen er at enn så lenge så dekker vaksinen dette.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.01.07.425740v1.full.pdf+html 

 

Lenke til kommentar
16 hours ago, LMH1 said:

Det står ikke hvor mange vaksiner som er gitt, det står kun antall innmeldte bivirkninger. Hvis det er 350 innmeldte bivirkninger på 50 000 vaksiner, så ser jeg ikke helt problemet. 

Har vi egentlig noe valg? Så perfekt er ikke noen medisiner at det gir null bivirkninger, og når vi står midt i en pandemi som har tatt livet av hundretusener av mennesker, og gjort mange kronisk syke, så skjønner jeg ikke helt hvorfor forventningen er en medisin som gir 100% beskyttelse og 0% bivirkning. Pfizer vaksinen er faktisk ikke så langt unna. Men come on, det vi har er godt nok, og det beste vi har. Det er stikk - så 5 sekunder - ferdig! 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...