Jump to content

Flipper

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei, privat og jobb er ikkje to forskjellige ting. Ein bør ikkje dra med jobben hjem, men innenfor de fleste arbeidsplasser så handler det også om å kunne snakke saman om problemer. De psykososiale forhold på arbeidsplassen. blir vektlagt stor betydning, og det handler ofte om teamarbeid , kommunikasjon , kompetansehevning m.m . Noen mennesker har en postive holdning , og ser mulighetene , og har omstillingsevne, og er ekstremt tilpassningsdyktige. Andre igjenn har en negativ holdning til alt nytt som skjer rundt seg. Vi lever i en tid der det vert stilt stadig mer krav til enkelt menneske for å "henge med" og helsemyndighetene er blitt langt mer bevist på samanhengen mellom livsstil å sykdomer. Mine ektefelle hevdet at ein skal ikkje prøve å forandre noen. Ikkje skulle hun ta førerkort - Ikkje skulle hun lære seg m/ mobilen - Ikkje skulle hun lære seg noe om data. Med ein slike grunnleggende holdning er det sanneleg ikkje enkelt.
 2. Privat og jobb er ikkje to 100% forskjellige ting. Alle som har en jobb å gå til må forholde seg til den på eit eller annet vis, også i eit hvilket som helst hjem har ein jobb som skal gjøre. Mange mennesker er veldi tilpassning / omstillingsdyktig, meden noen er det som å snakke m/ gråsteinen i fjæra
 3. Bare å sende CV-en, og Fortrekker referanser !
 4. Har aldri hatt til hensikt å prøve å tvinge noen å endre sine holdninger. Har imidlertid oppfordre henne igjennom holdningskapende arbeid å endre sin livsstil utifra ærfaringer . Etter mange år i yrkeslivet så er omstillinger i forhold til arbeidsoppgaver, kompetansehevning, arbeidsrutiner m.m blitt eindel av kvardagen, og her står ein som ansatt overfor 1 av 2 alternativ.
 5. Nei, eg kan nok ikkje legge om livsstilen hennes utan vilje fra hennes side. Eg synes ikkje det er relavante opplysninger å brette ut hvorfor hun er blitt ufør.
 6. Ja, du har eit poeng i at livstilendringer er noe som må komme innenfra, og ikkje utanfra. For noen år sidan så vart røykeloven vedatt, og før den tid så var røyking tillatt på busser, tog , fly , kafeer. o.l. Idag har vi pandemien, og vi blir oppfordret å m.a. bruke munnbind, 1 m avstand av omsyn til smittefaren å vise omsynet til andre. En lege hevdet at mange som møter hos legen idag hadde hatt langt bedre utbytte av en resept på eit trenningsenter, en resept på piller på apoteket. Endring av livsstilen har utvilsamt ført til at mange par har gliidd ifra hverandre, og de innser at de ikkje lenger passer saman. Her handler det ofte om ein vanskeleg balansegang, og eit moralske ansvar , og eit vanskeleg valg mange må ta . Dersom partneren blir råka av en ulykke, belastningskader, alsheimer, demente. Ja, da pakker ein ikkje bare kofferten å flytter for eg selv, og skyver dermed ansvaret over på andre.
 7. Dama jobbet i en 80 % stilling fra kl 07.30 - 14 før hun blei sykmeldt 2012. Gjekk sykmeldt 1 år før hun gjekk over på AAP , og fekk innvilget 100 % uføretrygd des. 2015 Like etter at hun vart sykmeldt begynte hun å legge om livstilen. Når hun var i jobb gjekk hun regelmessig til sengs omlag kl. 23 hver kveld, men etter at hun vart sykemeldt begynte hun gradvis å endre leggetida til kl. omlag kl. 01.30. Står opp omlag kl 10 eller 11, og legger seg igjenn utpå ettermiddagen 1 times tid. Nå er det ikkje uvanleg eg tidvis vakner når hun kommer å legger seg, og har registrert at klokken kan vera både 03 eller 04 før hun legger. Barna er forlengst flyttet ut, og det er bare oss 2 hjemme, og det meste av dagene for hennes del går m/ til strikking ettersom hun har strikkemani. Eg for min del har hatt for vane å legge meg kveld omlag kl. 23 for dermed å ha overskudd til å neste dags på jobbing kl. . 07.30 -15.30 m/ tidvis mye overtidsarb. kl. 07.30-19.30 Har oppfordret dama om å endre på leggerutinene , og kome seg opp av lenestolen å gå seg en tur 1-2 ganger i uka, men det er som å snakke til døve ører. Sjølv går eg regelmessig turer på fjellet, sykling m.m, og det handler for meg om helseforbyggende tiltak som tvilsamt har vist seg å ha effekt. Har registrert at både psyken , og fysikken har endret seg betrakteleg hos henne siste årene, og hun lever i sin egen boble, og det at hun også røyker har ikkje noen forbyggende på effekt på helsen.
 8. Eing i mye av det du skriver her !. Har ein mindreårige saman så bør desse prioriteres først og fremst, og så får heller foreldrene prøve å organisere livet sitt på ein slik måte at barna ikkje blir skadelidende. Såfremt ein ikkje er "bitre fiender" så bør det vera muleg å leve saman som venner, og innordne livet sitt der etter.
 9. Såfremt tempraturen på motoren er nornal,så kan du avskrive det. Dersom det er blitt konstatert lite vann på radiatoren / motoren kan det ha gått luft i systemet. Dersom dette er en eldre bil kan det vera at radiatoren på varmeapp. har gått seg seg tett , og dårleg sirkulasjon. ( ta av tilførselslanger og spyl igjennom varmeapperatet m/ svakt trykk på vannslangen). Kan vera reguelringkrana på varmeapperatet som har hengt seg opp, og ute av funksjon.
 10. God kommunikasjon er kjærnen til det å forbygge, og skape gode og trygge forhold. Det er igjennom kommunikasjonen ein har muligheter å sette seg inn i andre sine tanker, og følelser .. Har de senere årene innsett at god kommunikasjon mellom foreldrene er no som også smitter over på barna, og knytter bånd mellom barna , og barn foreldre. Innfallsporten til mange konflikter oppstår gjerne nå folk slutter å snakke saman, og det bygges skott mellom mellom menneskene. Nå folk ikkje lenge kan snakke saman så er det ofte kilden til at ting begynner å bygge seg opp, og før eller sidan sprekker boblen å da kan det allerde vera forseint.
 11. Din beskrivelse av kvardagen synes å vera nokså identisk med slik eg har hatt det i mange år, men forskjellen er bare at vi har vert gift like lenge som du er blitt gammel. Dama er snill og grei, men kommunikasjon ligger død, og det gjør også følelsene. Vi deler fortsatt ekteseng, men sexen, og det intime er forlengst fraverende. Du har valgt å ligge på gjesteromet, og det vitner om at dere har glidd ifra hverande følelsesmessig, og ansvaret ligger ikkje bare hos deg, men også hos henne, og det må hun forstå. Etter at våre barn 5 forlot barneromet og kom over i voksenalderen så trudde eg at vi skulle få mer tid saman både til sex , og andre ting , men slik blei det ikkje. Hun har aldri tatt noe initiativ til sex, og intimitet og tar det som eit signal på at eg har sett på meg selv mer som ein omsorgsperson. Har mange ganger vert på vei ut gangdøra, og bare avsluttet forholdet , men da har begynt å ta synd i seg sjølv. Legger seg sengen, og kan ligge der timevis uten å sei ei kløyva ord, og tidvis gråter. Du er enda ung, og mitt råd til deg er å ta en allvorsprat med din ektefelle om korleis du har det. Sex og intimitet er eit svar på hvordan ein står følelsesmessig, og trist når ein bare føler seg som en omsorgsperson.
×
×
 • Create New...