Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Tyveri av komunen


Gjest e459a...862

Anbefalte innlegg

Gjest e459a...862

Moren min bor i en komunal bolig med 4 leiligheter og der har hun et ekstra rom på loftet med en dysj som er i ubruk som står i et eget rom på gangen på loftet så den dysjen brukte hun da som en bod for all julepynten hennes og noen andre ting (det har hun gjort i mange år) men så for noen dager siden så kom komunen og tok alt av det hun hadde som stod i den dysjen uten advarsel eller noe.

Lurte da på om de har lov til det eller om det er tyveri?

Ps. Beklager vis forklaringen er litt dårlig.

Anonymous poster hash: e459a...862

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt usikker på hva du mener. 

Din mor bor i kommunal bolig der det totalt er fire boenheter. På loftet er det en dusj? Da må det være et våtrom på loftet? 

Uansett; jeg kjenner til at i noen boliger er kommunen pålagt å ha dusj tilgjengelig separert fra resten av boenheten. Dette av smittvernshensyn. Selv om den ikke har praktisk betydning - er dette noe tilsynet kan kontrollere, og derfor er det viktig for kommunen og holde slike rom fri for forsøpling. Det kan også dreie seg om brannvernshensyn. 

Jeg kan nevne at vi hadde en bod med sikringsskap og lignende. Det hendte av og til at noen beboere la ting i boden. Dette kastet vi. 

Dersom det er et udisponert rom som ingen har disponeringsrett over. Er det vanskelig for kommunen å vite hvem som eier "rotet" som ligger der. Derfor syns jeg det er innenfor at dette kan fjernes. Men du har rett til å få forklart hvorfor. Det er bare å ringe å spørre. 

Lenke til kommentar
Gjest e459a...862

J!inx:

Står i kontrakten at hun leier det ja.

Det hva ikke avlåst da låsen på døren er øddelagt, romet har vært åpent i over 10år, aldri hat problemer med det før og henger lapp på døren som står "PRIVAT"

Kris85:

boligen har 4 etasjer, 1 kjeller (felles vaskerom og private boder), 1etg med 2 leiligheter, 2etg med 2 leiligheter så loftet med 2 rom (enne rommet tilhører henne og andre rommet tilhører en annen i leiligheten) så er det et rom som er toalett og et rom som er dysj. Dysjen er i ubruk (funker ikke)

Boligen er veldig gammel og før i tiden så brukte de dysjen og toalettet som felles men så forandret de det til privat som nå hører til hennes leilighet (står i kontrakten) hun har nå bodd der i over 15 år og aldri hat noen problemer med det før og de har heller ikke sakt noe på det da de var der for noen år siden og sjekket over alt.

Trodde nå verfall at hun skulle ha fått en advarsel om at hun måtte fjerne det.

Anonymous poster hash: e459a...862

Lenke til kommentar

"Står i kontrakten at hun leier det ja. "

Da må du sannsynliggjøre at det er kommunen som har tatt julepynten, og ikke noen andre.

Du burde ringe boligkontoret på vegne av din mor og spørre om dette, husk å ta opp samtalen.

Hvis din mor ringer og du tar opp samtalen i bakgrunnen er dette ulovlig, hvis det er du selv som ringer og tar del av samtalen er såkalte "hemmelige opptak" lovlig.

Husk at din mor mest sannsynlig skal fortsette å bo der, så å gjøre sjefen på boligkontoret til en slags form for 'erkefiende' er trolig lite klokt.

 

edit: mest sannsynlig dreier det seg om en misforståelse

Endret av J!nx
Lenke til kommentar

Ettersom dette dusjrommet er eigd av kommunen, og kommunen ikkje har leigd ut bruksretten til dette bestemte rommet til din mor så er det heilt klart kommunen som bygningseigar som rår over dusjrommet. Som eigar har kommunen rett til å fjerne etterlatt løysøyre som er plassert på stad der leigetakaren ikkje personleg disponerer arealet gjennom sin leigeavtale.

Det store spørsmålet er om julepyntet er kasta eller berre fjerna. Huseigar kan berre kaste det som heilt klart er boss andre lausøyrer skal huseigar oppbevare. Medfører oppbevaringa kostnadar så kan lausøyret selgast for å betale for oppbevaringa.

Ettersom det berre er fire leiligheiter i bygget så virker det litt rart at det ikkje har blitt varsla om ryddinga. Det burde ikkje være ei veldig stor oppgåve å finne ut om nokon av dei fire leigetakarane vedkjenner seg å være eigar av lausøyret. Det burde være vel anvendt arbeidstid å få eigaren til å rydde sjølv enn å bruke arbeidstid på at nokon andre skulle rydde ut av rommet.

 

Det fyrste du bør gjere er å ta kontakt med kommunen ved eigedom/bustadkontor for å spørre om det er kommunen som har fjerna julepynten og om det er mulig å få den igjen. Sjølv om den kan ha blitt kasta i ein container så er det fortsatt håp om å finne igjen kassene om du er rask.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...